1

Onderwerp: Kan dit buiten de koelkast en combineert dit goed?

Ik moet een taart maken die een paar uur buiten de koelkast bewaart kan blijven.
Nou heb ik al gekeken bij de recepten waar dat bij aangegeven staat maar ik heb nog 2 vullingen die mij erg lekker lijken waarvan ik ook denk dat ze buiten de koelkast kunnen blijven en dat zijn:
Ananas vlaaivulling (gemaakt van blik ananas en maïzena)

Dulche de Leche (gemaakt van gecondenseerde melk)

Moet toch ook kunnen of niet?
En denken jullie dat het een goede combinatie is? En waarmee zouden jullie dan (alcohol vrij) tremperen?

2

Re: Kan dit buiten de koelkast en combineert dit goed?

Ik zou tempereren met suikersiroop eventueel zelf even koken met en met een smaak essence een smaakje geven.

Persoonlijk zou ik ananas niet combineren met dulche de leche, maar dat ben ik. Ik zou dan eerder voor iets van opgeklopte chocolade ganache gaan denk ik. Bij een vruchtenvulling daartegen zou ik gewoon vanillecreme maken.

Succes met je taart!

Re: Kan dit buiten de koelkast en combineert dit goed?

Dulche de leche is echt verschikkelijk zoet, echt een ontploffing zeg maar. Dat zou ik ook niet combineren met ananas. Het is eigenlijk een hele zoete caramel/toffee. Ik zou dat eerder met bv aardbeien combineren. Of inderdaad iets met chocolade.
Het kan trouwens wel prima buiten de koelkast bewaard worden een paar uur.

Succes!

Ik heb geen enkel probleem dat niet kan worden opgelost met chocola