1

Onderwerp: Een volleybaltaartje met een net van sugarveil (met vraag hierover)

Ik heb hier al zo lang een pakje sugarveil liggen en dit leek me de ideale gelegenheid om het eens uit te proberen.

Het werkt best wel fijn en ik was ook tevreden over het resultaat, alleen spijtig dat mijn eerste net .... te kort was! (meten is dus niet mijn sterkste kant, jullie moeten mijn gordijnen eens zien :rolleyes: )

Gisteravond laat nog aan een nieuw net begonnen en deze morgen een uurtje in de oven gedaan op 50°C omdat het nog niet volledig droog was. Daardoor weer iets te droog, waardoor hier en daar stukjes kapot zijn gegaan.

Die stukjes hersteld met kleine stukje witten fondant, tot zover zag het er prima uit!

Maar .... stom stom stom van me ... :grr:  :grr:  :grr:  bij het inpakken met plastiekfolie bleef de plastiek plakken tegen de sugarveil, die ondertussen in de koelkast terug plakkerig was geworden!


Is dat altijd zo met sugarveil????

Dus, het resultaat ... leuke taart om te zien zolang de plastiek er rond zit, maar als ze die wegdoen trekken ze hele stukken van het net mee :s
Ik heb hen dus maar aangeraden om foto's te maken van de taart in de plastiek.

Een lang verhaal, hier de foto's:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-L6S8MTXN-D.jpg

En van kortbij:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-EUSXZEEM-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-Q4OSCFO7-D.jpg

Gek, op deze foto lijkt het alsof het meisje achteruit leunt, maar in de werkelijkheid was dat niet zo....

Bedankt voor het kijken,
Samantha

2

Re: Een volleybaltaartje met een net van sugarveil (met vraag hierover)

Prachtig, geen ervaring met sugar veil.

3

Re: Een volleybaltaartje met een net van sugarveil (met vraag hierover)

Sugarveil wordt in de koelkast vaak terug-vochtig....en dus zacht......  :Y

Ik doe het het liefst zo laat mogelijk op de taart.

Je kunt het bewaren door je patroon te maken (handmatig of met een mat) en dan tussen bakpapier (zodat het niet aan elkaar plakt) in een GOED afgesloten plastic zak, luchtdicht, in een (donkere) kast leggen. Zo heb ik wat extra liggen wat ik over had, al een aantal weken, en is bij mijn weten nog altijd te gebruiken.

Leuke taart!  :thumb:

4

Re: Een volleybaltaartje met een net van sugarveil (met vraag hierover)

annick67 schreef:

Sugarveil wordt in de koelkast vaak terug-vochtig....en dus zacht......  :Y

Ik doe het het liefst zo laat mogelijk op de taart.

Je kunt het bewaren door je patroon te maken (handmatig of met een mat) en dan tussen bakpapier (zodat het niet aan elkaar plakt) in een GOED afgesloten plastic zak, luchtdicht, in een (donkere) kast leggen. Zo heb ik wat extra liggen wat ik over had, al een aantal weken, en is bij mijn weten nog altijd te gebruiken.

Leuke taart!  :thumb:

Ik had mijn eerste net al een paar dagen geleden gemaakt en ingepakt in plactic folie; op deze manier was het heel goed bewaard gebleven (heel soepel). Maar idd dus pas op het allerlaatste op de taart bevestigen. Maar eigenlijk maakt dat sugarveil meteen een pak minder interessant vind ik, je klanten moeten de taart toch ook nog vaak een aantal uren/een dag in de frigo bewaren?