1

Onderwerp: [FEEDBACK] Anja's eerste taart deel 2

Hoi hoi,

Mijn taart vandaag eindelijk afgemaakt, kon niet wachten om te beginnen. Graag wat opbouwende kritiek gevraagd, maar voor een eerste taart is hij toch best te doen?  :rolleyes:

Dit vond ik het lastigst, de fondant er om doen. Nou had ik volgens de tabel ook wat te weinig fondant. De problemen waren dat ik hem dus niet erg goed kon uitrollen en dat er scheurtjes in de fondant kwamen.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-M4LEF8KF.jpg

Dit is het resultaat met de decoratie van boven af
http://www.mijnalbum.nl/Foto-O84ZEOMT.jpg

Dit is de decoratie van de zijkant. Hier heb ik bijna alle scheurtjes kunnen verbloemen met een decoratie.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-VAFVRRZD.jpg

Nog een foto van het geheel, best trots  :Y
http://www.mijnalbum.nl/Foto-EJDCGXMH.jpg

En dan de foto van de binnenkant  :D
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PFSCPDXY.jpg

Bedankt voor het kijken  :thumb:

Re: [FEEDBACK] Anja's eerste taart deel 2

Voor een 1e taart is hij heel goed gelukt, dus je mag er trots op zijn.
Op dit forum kun je een topic vinden over afsmeren met een strak resultaat. Daar heb ik heel veel aan gehad.

3

Re: [FEEDBACK] Anja's eerste taart deel 2

Netjes voor een eerste!
Een tip die ik als beginner kreeg was niet meer uitrollen op poedersuiker of maizena (en dat laatste werd extra afgeraden omdat het restjes fondant of marsepein kan bederven). Suiker komt er al in voor, maar geeft wat vlekken. Het valt mee bij jou, maar bij de rand en de rode versiering aan de zijkant is het wel te zien.

Je kan tegen het plakken wat crisco op je werkblad smeren (of wat van een blok plantaardig vet).

4

Re: [FEEDBACK] Anja's eerste taart deel 2

Goed gelukt voor een eerste taart. En wat leuk dat je ons bij het proces hebt betrokken (heb deel 1 ook bekeken).

Het bekleden van de taart vind ik ook altijd een lastig moment...niet te dik uitrollen, want dan wordt het te zoet...dus ik wil 'm zo dun mogelijk...maar dan heb je het gevaar van scheuren om de hoek kijken.

Kleinere taarten zijn (vind ik) makkelijker te bekleden. Mijn grootste vorm is 26cm, en dan heb je een flinke lap om op te tillen en over je taart te leggen.

Ik gebruik ook crisco op m'n werkblad, dan heb je niet de vlekjes van de poedersuiker. Voor een eerste taart is hij best al behoorlijk strak.

Je taart voor het bekleden een tijdje afgesmeerd in de koelkast zetten, zodat je bc wat opstijft.

Ben benieuwd naar je volgende creatie, want ben bang dat het taartvirus je snel in de greep heeft...

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

5

Re: [FEEDBACK] Anja's eerste taart deel 2

supermooie taart voor de eerste keer hoor! je leert elke keer, dat hebben we allemaal  :Y

6

Re: [FEEDBACK] Anja's eerste taart deel 2

bedankt voor de erg leuke reacties... hij is ook eigenlijk zo goed als op, smaakte erg lekker.

@ingeborg, als je toevallig de link hebt? kan hem lastig vinden...

@esmaatje, poedersuiker had ik juist overgenomen van het youtube filmpje van de leukste taarten, maar ik zal de crisco eens proberen hoop dat het iets beter werkt. haha

@bianca, ik had een springvorm van 24 cm, dus voor een eerste keer ook best wel groot, haha.

iedereen bedankt voor de complimenten en de tips.. hoop dat ik mijn volgende taart snel mag maken...  :Y