1

Onderwerp: hoe werkt ganache

ik ga voor het eerst ganache maken en wel met melkchocolade

heb het recept van het forum maar vraag me toch dingen af

afkoelen- in of buiten de koellkast?

na het opkloppen-in de koelkast bewaren of daarbuiten?

hoe dik word het ongeveer na het opkloppen?

en hoeveel maal het recept moet ik maken voor
1  x 1 laag in 30 cm vierkant
1 x 1 laag in 17,5 rond

Re: hoe werkt ganache

ik laat de ganache altijd afkoelen buiten de koelkast in een schaal. Ik roer de ganache af en toe door en als deze voldoende is afgekoeld, klop ik 'm op. Hierna eventueel nog even in de koelkast, maar in principe gaat de ganache er bij mij dan al op. Als ik de taart afgiet, laat ik hem niet zo lang afkoelen, hoe warmer hoe beter te schenken.
En tja, wat betreft de hoeveelheid...ik gebruik de verhouding 250 ml slagroom/ 250 gram chocolade voor een taart van 24 of 25 cm rond..voor de formaten die jij gebruikt zou ik het niet weten... succes!

Re: hoe werkt ganache

dank je wel