Onderwerp: Mmmmmmmh... Lekker! Almond Roca (En verschillende variaties)
Vorig weekend kwam ik iets tegen op internet waarvan ik dacht: PROEVEN! Ik ging op zoek naar het recept, vond hem en maakte het de volgende dag gelijk. En oh… het was nog lekkerder dan ik verwacht had! Vandaag maakte ik het voor de 2e keer maar volgde ik het recept minder en mijn gevoel / smaak meer. Echt waar… Dit is een recept waar je eindeloos mee kunt variëren: Almond Roca.
Het recept komt van receptgirl.com
Ingrediënten:
1 cup butter (225 gram roomboter)
1 cup brown sugar (220 gram bruine suiker)
¾ cup almonds (110 gram noten)
4 chocolate bars (4 chocolade repen)
Werkwijze:
Vet een bakblik van 17 x 25 cm in. Rooster evt. de noten. Hak de noten grof. Verdeel de helft van de noten over de bodem van het bakblik. Smelt de boter in een pannetje op het kookstel. Doe de suiker hierbij en breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het al roerend 10 minuten zachtjes koken. Als je een snoepthermometer hebt: Het moet zo'n 300 grande worden. Giet dit kokende mengsel over de noten in je bakblik. Leg de chocolade repen hier boven op. Zodra deze gesmolten zijn strijk je het uit tot alles bedekt is. Verdeel hier de rest van de noten over. Zet dit ong. 20 min. in de vriezer. Snij het in stukjes en klaar! Je kunt het nu al eten maar persoonlijk vond ik het de volgende dag nog lekkerder!
Natuurlijk kun je de bruine suiker vervangen door een anders soort.
De repen chocolade kun je naar eigen smaak doen.
Het resultaat:
Je kunt de noten vervangen door of mengen met:
* Pinda's
* Rozijnen
* Schuddebuikjes
* m&m's
Dit is het resultaat met schuddebuikjes en fijne witte kristal suiker:
Hebben jullie nog meer ideeën?
Edit: Nog even wat foto's bijgevoegd
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/