1

Onderwerp: Spoedje: hoe lang lussen voor strik in de oven (zonder Tylose)

Ik ben bezig met de lussenstrik, ik heb de lussen al gemaakt en deze staan nu in de oven op een hele lage temperatuur met de deur een stukje open.

Het is trouwens funcakes fondant ZONDER tylose (heb ik niet en had geen zin om dit voor 1x te kopen aangezien ik verder altijd met marsepein werk).

Ik heb net gekeken en merk wel dat ze al een stuk harder waren, maar hoe weet ik of ze hard genoeg zijn? En kan ik ze ook TE LANG in de oven doen, dat ze misschien gaan barsten of zo?

Ik heb zitten googlen maar krijg er niet echt een antwoord op.

Alvast bedankt!

2

Re: Spoedje: hoe lang lussen voor strik in de oven (zonder Tylose)

zelf doe ik ze nooit in de oven, maar laat ik ze gewoon een dag drogen en uitharden( rond een pvc-buisje.. Scheelt dat strikken heel dun zijn, dus het uitdrogen gaat snel aan alle kanten...
Succes met de strikken!

begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach...
want wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!

3

Re: Spoedje: hoe lang lussen voor strik in de oven (zonder Tylose)

Ik doe ze er 30 minuten in, op 50 graden. Als je het uit de oven haalt zijn ze nog zacht maar zodra ze afgekoeld zijn is het hard.

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

Re: Spoedje: hoe lang lussen voor strik in de oven (zonder Tylose)

maar doen jullie ze dan ook zonder tylose?

Re: Spoedje: hoe lang lussen voor strik in de oven (zonder Tylose)

ik heb ze er maar uitgehaald, ze lijken behoorlijk hard. En als ze inderdaad nog harder zijn als ze afkoelen zijn ze echt wel hard genoeg.

Bedankt voor jullie reacties.