1 Laatst bewerkt door irene71 (29-11-2009 13:44)

Onderwerp: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

2 eierdooiers
3 el suiker
2 1/2 el bloem
2 dl sojamelk
1/2 vanillestokje
25 gr. plantaardige margarine

Meng de eierdooiers met de suiker.
Meng de bloem aan met 2 el sojamelk en voeg het eiermangsel al roerende toe.
Snijd het vanillestokje open.
Breng de rest van de sojamelk aan de kook, voeg het vanillestokje toe en laat dit ongeveer 25 minuten trekken.
Voeg al roerende 2 el. van de kokende melk toe an de aangemengde bloem, schenk het mengsel daarna al roerende in de kokende melk en breng de pudding opnieuw aan de kook.
Kook de pudding ongeveer 5 minuten.
Verwijder het vanillestokje.
Roer de margarine romig en voeg deze al roerende toe aan de pudding.
Laat de pudding onder af en toe roeren afkoelen.

Voor glutenvrij gebruik je 1 1/2 el maizena ipv bloem of je gebruikt glutenvrije bloem.

2

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

wat betekend sl?

3

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

broodje_gezond schreef:

wat betekend sl?

volgens mij is het een typfoutje en moet het el zijn!

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

4

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

was inderdaad een tikfoutje. ik heb het aangepast

5

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

sorry hoor, maar ik snap het niet, hoeveel melk gaat er nu in totaal in??? ik zie alleen maar 2 el, maar in het recept voeg je al 2 keer 2 el toe.... help

6

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

recept goed nagekeken en aangepast.

(ik moet ook geen recepten plaatsen als ik moe ben, dan maak ik tikvouten :D )

7

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

hi Irene, we helpen je wel hoor!!! ik ben heel blij met dit recept, dank je wel!

8

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

Ik ben er ook blij mee,
mijn zoontje kan niet tegen koemelk, soya, ei,citroenzuur en andere zuren, rode vruchten enz....
dus ik ga zelf aan het bakken maar met deze room wordt voor hem ook eens een gebakje op maat eetbaar!@!!

9

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

Als je dit klaat hebt, hoeveel room heb je dan ongeveer?
Ik ga 24 cc maken, en daar wil ik dan een toef op doen, hoeveel keer de hoeveelheid an dit recept moet ik dan gebruiken?

alvast bedankt:)

10

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

super , mijn kindje kan niet tegen koemelkeiwit, lactose, weipoeder,,,, kortom niets waar een bestanddeel van melk inzit en nu kan ik toch een lekkere vulling maken voor haar verjaardagstaart!! :+  :9

My dream, een cupcake en koekjes winkel...keep dreaming...

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

zou je de suiker kunnen vervangen voor fructose of honing?

12

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

Ja hoor, dat moet gewoon kunnen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

13

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

Ik heb deze bbr vorige week soyavrij gemaakt met rijstmelk en dan geen margarine erdoor. Zo was ie ook hartstikke lekker!

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

14

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

ik heb een vraag in bloem daar zitten toch gluten in ?
of begrijp ik het dan verkeerd?

15

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

ja, in bloem zitten gluten. daarom heeft de topic startster ook onderaan haar bericht gezet: Voor glutenvrij gebruik je 1 1/2 el maizena ipv bloem of je gebruikt glutenvrije bloem.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

16

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

soms moet ik ook beter lezen
ik had alleen de receptuur gelezen en dacht toen he daar zitten gluten in ??
maar nu snap ik het wel bedankt

17

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

Hij is prima te maken met de maïzena hoor! Behalve soya- en melkvrij was mijn versie van vorige week dus ook tarwe- en glutenvrij.
Ontvangers hebben er niks van gemerkt ;)

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

18

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

Lees ik dat nou goed, moet de (rijste)melk met het vanillestokje 25 min koken? Of laat je het 25 min van het vuur af staan en breng het daarna weer aan de kook?
Is dat om de smaak van het vanillestokje te kunnen benutten? Of moet de melk echt zo lang inkoken?
Ik wil het maken zonder de vanillestokjes te laten trekken, dat is zon gedoe. Zou dat ook kunnen?
Rudolf van veen adviseert om de vanillestokjes in de suikerpot te stopen zodat de smaak die daar nog in zit niet verloren gaat.
Groet

zoon met alergie voor koemelk en soya

19

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

Ik laat hem nooit zolang koken met het vanillestokje erin. Ik doe de werkwijze van Rudolph met de ingredienten van dit recept, zodat ik een koemelk-, lactose-, soya-, tarwe- en glutenvrij eindproduct krijg...

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

20

Re: koemelkvrije banketbakkersroom (ook glutenvrij)

zou je deze ook kunnen invriezen ?

mijn dochter heeft koemelk allergie en wil graag lekkere taart voor haar maken maar ben rond haar verjaardag uitgerekend van de derde
dus als hij nou in de vriezer kan zou ik hem van te voren kunnen maken