1

Onderwerp: petit fours met botercreme

Hallo,

Ik zag op youtube een vrouw petit fours maken.
Ze heeft de laagje kapsel ingevroren en daarna botercreme erop gesmeerd.
Daarna nogmaals ingevroren. En in stukjes gesneden. Als laatst er een fondant glazuur laagje overheen.

Dit wil ik ook maken. Maar vroeg me dan af of ik dan ook een smaakje met botercreme kan gebruiken? Van patidess bijvoorbeeld.

Dus na dat laagje botercreme zit er geen laagje kapsel meer op...

Re: petit fours met botercreme

iemand antwoord ?

3 Laatst bewerkt door omakneeltje (02-04-2013 20:28)

Re: petit fours met botercreme

je vraag is niet echt duidelijk,

bedoel je of je op de glazuurlaag nog botercreme kunt doen?
of dat je ipv glazuur botercreme wilt gebruiken?

in principe kan dat allebei best, denk ik.

en een smaakje in de botercreme is wel aan te bevelen, gewoon alleen boter met suiker is niet echt smakelijk, vind ik :)

ik hoop dat ik je wat heb kunnen helpen :Y

Re: petit fours met botercreme

omakneeltje bedankt voor je antwoord.

Wat ik bedoelde was eigenlijk anders...

Zeg maar een laagje kapsel daarna een laagje botercreme erop. Dat in de vriezer (Dus de botercreme is gewoon aan de bovenkant) Daarna in stukken snijden en glazuur erop.

http://www.youtube.com/watch?v=t7WI6H6UVG4

zie filmpje.
Ze gebruikt alleen botercreme zonder smaak. Dus vroeg me af of ik zoals in het filmpje kan maken maar dan met een smaakje erin van patidess.

5

Re: petit fours met botercreme

ja, ik heb het bekeken,
persoonlijk lijkt het me lekker een smaakje erin, maar doordat er nog glazuur over gaat, wordt het al zoet, evt. nog gesmolten chocola erover, je krijgt dan in een heel klein hapje teveel smaken misschien?

maar dat is geheel persoonlijk, je kunt ze net zo maken als je zelf lekker lijkt.

succes.

ik gebruik sowieso nooit 1:1 botercreme, maar ook nooit marsepein of fondant ;)