Onderwerp: Decoreren cakepops
Hoi,
Ik hoop dat ik hier in het juiste draadje zit. Ik doe duidelijk wat fout met mijn cakepops.
Ik meng mijn cake met icing (the wiltonway;-) ) en laat de balletjes een nachtje harden in de ijskast.
Dan heb ik de candy melts laten smelten in de microgolfoven, héél zachtjes aan. Ik had er roze en chocoladen. Met de chocoladen lukte het aardig, er kwam een dun laagje chocolade rond de cakepop. De roze echter gaf een dikke onsmakelijke laag en hardde ook altijd onmiddellijk uit zodat het rollen onmogelijk werd.
Dit probleem dacht ik op te lossen door niet meer met microgolf, maar au bain marie te werken zodat de candy melts steeds warm zouden blijven. Goed idee?
Vervolgens komend probleem: de versiering: ik dacht het bolletje dan in discobolletjes te dippen, maar ooooo, wat werd dit lelijk! De mooie gladde chocoladelaag werd plots helemaal gebrokkeld en dof, de discobolletjes kregen een chocolade-vuilige-kleur. Het zag er helemaal niet proper uit. Geen flauw idee hoe ik dit moet oplossen.
En laatste vraagje: welke stokjes gebruiken jullie? Kunnen jullie eventueel een link posten?
Alle tips welkom.
Het taarten decoreren gaat trouwens hoe langer hoe beter:-) nog geen pro, maar we hebben de smaak te pakken en binnen drie weken gaat Wilton 2 voor ons van start:-)