26 Laatst bewerkt door Siena (02-03-2013 10:11)

Re: biscuit perfect, op 1 puntje na... help

@ Bommeltje,

het zou heel goed kunnen.

Ik heb alleen wel vaker gehoord dat anderen ook een soort vel krijgen bij het gebruik van funcakes mix,
daarom er verder niet iets van gedacht.


Aan het spatelen ligt het naar mijn idee niet,
ik roer echt niet, schep idd met zo min mogelijk scheppen de bloem erdoor....



Misschien dan toch maar eens gaan sparen voor een nieuwe oven...
iemand een aan te raden?


(of misschien eerst eens een taartje bakken bij de buuf,
kijken wat het resultaat met haar oven word)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

27

Re: biscuit perfect, op 1 puntje na... help

Hi Siena,

Ik ben aangestoken door jouw bericht, en heb inmiddels een lekker/goed recept gevonden. Rijst niet heel hoog bij mij, maar dan bak ik gewoon wat meer lagen. De smaak vinden wij hier in huis erg lekker...

150 gram suiker
75 gram bloem
25 gram custardpoeder
4 eieren, gesplitst
Zakje vanillesuiker
2 theelepels bakpoeder
Citroensap, flinke scheut

4 eierdooiers, citroensap en 100 gram suiker mixen tot een romige massa.
In een andere schaal de eiwitten, 50 gram suiker en wat citroensap mixen tot stevige massa.
1/3 van het geklopte eiwit door de ei-gelen spatelen.
Rest van het geklopte eiwit er voorzichtig doorvouwen/spatelen.
Bloemmengsel zeven en er voorzichtig doorheen spatelen.

Voila, biscuitdeeg klaar. In een vorm of op de bakplaat en op 175 graden ongeveer 25 minuten in de oven.

Ben benieuwd of je het iets vindt!
Ben laatst in Engeland geweest en heb toen wat bakjes custardpoeder meegenomen, maar weet eigenlijk niet of je er hier ook makkelijk aan kan komen...

28

Re: biscuit perfect, op 1 puntje na... help

dat recept ga ik ook eens proberen,ik gebruik vaak citroenrasp, maar sap kan dus ook?

maar ik denk dat je de geklopte eiwitten als laatste moet toevoegen,
dus wel een deel door de eigelen werken, dan de bloem erdoor en tenslotte de rest eiwit.

gaat het nog steeds goed met je cupcakes? ;)

29

Re: biscuit perfect, op 1 puntje na... help

Ok, dat ga ik dan eens proberen.
In het recept stond eerst eiwit en dan het bloemmengsel.

Cc gaan goed. Zit al rond de 550...

30

Re: biscuit perfect, op 1 puntje na... help

Seefje schreef:

Ok, dat ga ik dan eens proberen.
In het recept stond eerst eiwit en dan het bloemmengsel.

Cc gaan goed. Zit al rond de 550...

ok, leuk dat de cupcakes al bijna klaar zijn, stoer hoor,
maar dat is een ander topic.ik begon er hier over :o

het eiwit als laatste las ik in een ´ professioneel´ boek ;)

de eiwit brengt de lucht er in, de bloem is zwaarder, dus is het effect van het eiwit weg als die er overheen komt, is mijn ideedan :Y

Re: biscuit perfect, op 1 puntje na... help

baking soda is ook bij de apotheek te koop maar heet anders...

zelf nog nooit een vel gehad op de mix :think:

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

32

Re: biscuit perfect, op 1 puntje na... help

Ik last laatst ergens dat het vel veroorzaakt zou kunnen worden door te veel bakspray. Dus inspuiten en dan misschien met een kwastje verspreiden zodat er niet teveel op de bodem zit.