1

Onderwerp: dulche de leche afkoelen?

ik ben een dulche de leche vulling aan het maken en de 5 kwartier zijn al verstreken. nu moet ik hem laten afkoelen. Moet dat in het water waarin hij ook heeft gestaan tijdens het koken? of kan ik hem eruit halen en ik een bak met koud water doen? explodeert hij dan niet?

I ♥ cakes.

2

Re: dulche de leche afkoelen?

Niet in n bak met koud water doen. Gewoon in een niet hete pan van t vuur af of op een rekje zetten

3

Re: dulche de leche afkoelen?

Heb ik ook gekookt gisteren, heb niet alles opgebruikt.
Kun je dit bewaren??

Groetjes

4

Re: dulche de leche afkoelen?

ja, in de koelkast.

ik laat ook altijd de blikjes helemaal afkoelen. maar nu zag ik laatst dat rudolph m meteen opentrok. het kwam er een heel klein beetje uit, maar hij explodeerde niet. (het was wele echt heet denk ik, want hij hield het blikje vast met een handdoek.)
ik zou het toch nog niet durven.......

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: dulche de leche afkoelen?

Inderdaad in de kom waar je hem in gekookt hebt laten afkoelen. Ik heb ook ontdekt dat je het kan invriezen, en dat hij bevroren ook lepelbaar blijft  :9

6

Re: dulche de leche afkoelen?

hè, da's een goeje :Y  :thumb:

ik kieper de pan altijd om in de gootsteen, haal de blikjes er met een pannenlap uit en laat ze zo afkoelen op het aanrecht :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: dulche de leche afkoelen?

Op je aanrecht? Kan die van mij echt niet tegen (composiet)

8

Re: dulche de leche afkoelen?

:Y  graniet, kun je kokende pannen opzetten, gebeurd nooit niks nie mee  ;)

maar goed, dan zet je ze op je fornuis, dat kan d'r wel tegen :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl