1

Onderwerp: spoedvraag over chocoladeganache ;)

Halloo  :)

ik ben nu witte chocoladeganache aan het maken. Ik gebruik het recept van deleukstetaarten.nl , maar er staat dat je eerste de slagroom moet verwarmen, dan de chocolade erbij en dan pas kloppen.. is hij dan wel stevig genoegen voor afsmeren en dijkje? Iemand ervaring mee?

I ♥ cakes.

2

Re: spoedvraag over chocoladeganache ;)

Je moet bij ganache altijd eerst je slagroom aan de kook brengen en dan je chocola erbij. Als t afkoelt wordt t vanzelf stevig

3

Re: spoedvraag over chocoladeganache ;)

okee dankjewel!

I ♥ cakes.

4

Re: spoedvraag over chocoladeganache ;)

Om op te kunnen kloppen moet hij dan wel weer volledig zijn afgekoeld. Om af te smeren hoeft dit niet perse, is het  voldoende om af te koelen naar een lekkere smeerbare pasta.

5

Re: spoedvraag over chocoladeganache ;)

Voordat ik dijkjes spuit van ganache, doe ik een deeltje apart, dit klop ik op en dan spuit ik er dijkjes van.

Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag!