1

Onderwerp: Macaron vulling buiten de koelkast

Hallo,

Volgende week wil ik macarons gaan maken als klein paas cadeautje voor mijn stage begeleidster. Nu ben ik nog opzoek naar een lekkere vulling. Het moet wel een vulling zijn die buiten de koelkast zou kunnen blijven staan. Ik dacht in eerste instantie aan ganache, maar dat kan denk ik niet buiten de koelkast blijven. Laatst had ik jam gedaan als vulling, maar dat liep toch wel een beetje teveel uit. Dus iemand misschien een goed idee voor mij????

2

Re: Macaron vulling buiten de koelkast

Ganache kan uit de koelkast

3

Re: Macaron vulling buiten de koelkast

Oh, toch wel, wist het niet zeker.
Maar dan kan ik de macarons dus gewoon vullen met ganache!

4

Re: Macaron vulling buiten de koelkast

Ik maakte gisteren iets met boter en jam: half pakje roomboter luchtig kloppen (5 minuten of zo) en daar rabarber-aardbeijam van de AH doorheen, een halve pot. Geen suiker erbij. Het is heerlijk en blijft goed stijf.

Tieneke

5

Re: Macaron vulling buiten de koelkast

Dat klinkt ook heerlijk, en kan met alle smaken jam!

Re: Macaron vulling buiten de koelkast

Ik heb laatst macarons gemaakt met een soort zelfgemaakte extra stevige jam (heel simpel, frambozen, geleisuiker en een beetje citroensap), die liep niet uit en kan ook prima buiten de koelkast. Maar inderdaad, ganache houdt het buiten de koelkast ook :-)

7

Re: Macaron vulling buiten de koelkast

Klinkt ook goed! Weet je ook in welke verhoudingen???