1 Laatst bewerkt door boosje (20-03-2013 14:11)

Onderwerp: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

Ik wil een taart overgieten met ganache  ( melkchoc ) , maar vroeg me ineens af; kan ik om af te smeren wel gewoon botercreme gebruiken of ben ik verplicht om ganache otgebruiken of(ofik dacht misschien ivm smelten van de botercreme a  als ik de ganache of eroverheen giet........????

En dan heb ik gelijk nog een vraag;
Is een laag bastognekoekjesbc-vulling en een laag bosvruchtensajam kker als de taart overgoten n wordt met ganache of adviseren jullie twee lagen bast.koekjesbc ????
IK WEET ET NIET MEER!!!!!

Sorry mijn pc heeft kuren , vandaar rare zinnen....

Re: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

ik deed eerst altijd gewoon afsmeren met boter creme en dan ganache. maar nu doe ik idd afsmeren met ganache en dan over gieten wordt een stuk mooier vindt ik

3

Re: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

Dank je wel voor je antwoord!!

Is er nog iemand die me tips kan geven over de combi-vulling???

4

Re: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

persoonlijk denk ik dat 3 smaken iets te veel wordt.

ik zou het bij de vruchten en ganache houden

dus een dun laagje vers gemaakte jam met een laagje vanille creme of vruchten creme met de ganache

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

5

Re: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

Hmmm ik was er al een beetje bang voor dat het teveel zou zijn.
Ik vind dat nog wel eens lastig hoor.
Bedankt voor je antwoord!!!!

6

Re: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

graag gedaan.

bij twijfel en vragen mag je altijd mailen hoor!
geen probleem
gr.claudia

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

7

Re: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

Dank je wel, erg behulpzaam hoor!!!
Zal ik doen!!! :thumb:

8

Re: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

Als ik met ganache overgiet, smeer ik de taart eerst wel altijd af met opgeklopte ganache. Dan in de koelkast op laten stijven en dan met een warm mes er langs om hem mooi strak te krijgen.
Dan gaat het overgieten bij mij een stuk strakker.

Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag!

9

Re: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

Gwenolyn bedankt voor je reactie!!
Heb het inmiddels geprobeerd, maar kreeg de zijkanten niet mooi strak.
Kan nog steeds geen foto's plaatsen...daar moet ik me eens in verdiepen :D
Eerlijk gezegd durf ik het bijna niet als ik al die mooie creaties hier zie  :/

10

Re: botercreme onder ganache en nog een vraag.....HELP!!!!!

Tuurlijk wel!! Niet zo gek doen, gewoon plaatsen. Iedereen is hier ooit een keer begonnen, en dat ware niet meteen zulke mooie creaties zoals ze nu maken ;) 

waarschijnlijk krijg je nog tips ook hoe je het strakker kunt krijgen: heb je 2 vliegen in 1 klap!!

Foto's plaatsen: Kijk even dit topic door Show je taart! (inclusief Howto!)

Ofwel, dat probleem is ook opgelost, en nu plaatsen de foto van je mooie creaties :Y

Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag!