1

Onderwerp: Schuimpjesvraag, helemaal de kluts kwijt

Wie weet het?

ik was een recept aan het zoeken voor schuimpjes, ik kom er genoeg tegen, eiwit + suiker. In het ene recept kristalsuiker, volgende basterdsuiker en de volgende poedersuiker.
Welke suiker is de beste voor schuimpjes?

Ook de oventemp. wisselt bij de recepten tussen de 80 en 125 graden.

Wie heeft er het ultieme schuimpjesrecept voor mij ?

2

Re: Schuimpjesvraag, helemaal de kluts kwijt

je hebt vele soorten manieren om schuim te maken, rauw, zwaar, kook... daardoor scheelt de oventijd en temperatuur ook. ik zou wel gewoon kristalsuiker gebruiken en dus ook n recept zoeken met kristalsuiker

3

Re: Schuimpjesvraag, helemaal de kluts kwijt

Ik vind ze met basterdsuiker het lekkerst! 50gr witte basterd op 1 eiwit, 90 minuten op 100 graden. Toevallig een half uurtje geleden uit de oven gehaald en ze zijn weer perfect.

<><
Cupcakeblogger voor www.huisvanbelle.nl

4

Re: Schuimpjesvraag, helemaal de kluts kwijt

Benodigdheden
4 eiwitten
350 gram suiker
soda of citroensap(om gereedschap te ontvetten)

(heb je een andere hoeveelheid eiwitten, reken dan ongeveer 87,5 gram suiker per eiwit)

Bereidingswijze schuimpjes:

Voorbereiden
¬    Schaal en gardes waarin je de eiwitten gaat kloppen goed ontvetten met heet water en soda of citroensap (zeer belangrijk , anders krijg je de eiwitten niet stijf geklopt!).
¬    Oven voor verwarmen op 125 graden (hetelucht oven 110 graden)

Bereiden
¬    Eiwitten bijna stijf kloppen (totdat er zich vlokken vormen).
¬    Beetje bij beetje de suiker erdoor roeren.
¬    Mengsel overbrengen in een spuitzak en op een plaat bekleed met bakpapier de gewenste vormpjes spuiten.
¬    De schuimpjes in 20 minuten droog bakken (als je een schuimpje van de plaat afpakt en hij laat meteen los dan zijn ze goed).

5

Re: Schuimpjesvraag, helemaal de kluts kwijt

fijne kristal suiker vind ik het beste werken!

en de oven niet te heet ..beter wat lager en langer bakken dan te hoog!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie