1

Onderwerp: Waarom red velvet in 2 bakvormen?

Ik heb een vraagje.. Waarom wordt red velvet cake niet als 1 taart gebakken maar in 2 vormen en soms meer.
Is dat omdat hij anders niet gaar wordt of is daar een andere rede voor.

2

Re: Waarom red velvet in 2 bakvormen?

die methode gebruiken ze in Amerika/Engeland heel veel.

maar je kunt m ook in één keer bakken, gewoon goed opletten of ie gaar is :Y

3

Re: Waarom red velvet in 2 bakvormen?

omakneeltje schreef:

die methode gebruiken ze in Amerika/Engeland heel veel.

maar je kunt m ook in één keer bakken, gewoon goed opletten of ie gaar is :Y

Klopt helemaal! Succes met bakken  :thumb:

Re: Waarom red velvet in 2 bakvormen?

Met cake is een hoogte hoger dan een cm of 5 in een gewone ronde (of vierkante) vorm gebakken (en dus niet een tulband of smal cakeblik), vaak te hoog. Omdat het beslag zwaarder is vanwege de boter (of olie) drukt het meer op zichzelf en je zou dan een cake over houden die minder mooi gerezen is.

5

Re: Waarom red velvet in 2 bakvormen?

De Red Velvet.

Drama cake, noem ik het ondertussen. Hij wil niet lukken zoals ik het wil.

Maar ik wil je wel aanraden geen grote hoogtes in 1x te bakken, dan is hij namelijk droog van buiten en niet gaar van binnen.

Kleine (12cm) taartjes lukken prima zelfs 15cm hoog.

succes.

6

Re: Waarom red velvet in 2 bakvormen?

ok, ik heb m indertijd eens gebakken, gewoon in 1x, maar wat Mieperdepiep zegt, zal zeker kloppen. :Y

maar wil je zeker succes, kun je het beslag zo splitsen en in 2x bakken.

met 12 cm taartjes deel je ook zo weinig ;)  en duurt het bakken nog langer...