1

Onderwerp: taart gebakken

Ik heb net mijn eerste taart gebakken..
maar nu is hij aan de onderkant lichtjes verbrand.
en in het midden is de taart omhoog gekomen en aan de zijkanten niet.

kan iemand mij misschien vertellen waardoor dit komt..

alvast bedankt!

2

Re: taart gebakken

Op welke temperatuur heb je gebakken?

3

Re: taart gebakken

Waarschijnlijk had je je oventemperatuur te hoog staan? Om gelijkmatig te rijzen moet je het op een niet te hoge temperatuur bakken. Ik doe biscuit ongeveer op 160 graden en dan zet ik hem niet op heteluchtfunctie maar op de 'stille' stand.

4

Re: taart gebakken

160 graden.. ik heb een heteluchtoven

5

Re: taart gebakken

Ik bak altijd op 150 graden, hetelucht, dan bolt het nog wel iets, maar bij het uitstorten wordt de bovenkant, wat dan de onderkant wordt, mooi plat. Misschien was je oven toch nog iets te warm...

6

Re: taart gebakken

welk recept heb je gebruikt?

7

Re: taart gebakken

Bedankt! Ik ga morgen een nieuwe maken!!

8

Re: taart gebakken

funcakemix

9

Re: taart gebakken

funcakemix

10

Re: taart gebakken

ik bak wel op 160 graden hetelucht, 35-40 min voor een 20 cm taart. ik gebruik ook funcakes biscuitmix.

11

Re: taart gebakken

Nou ik heb vandaag een nieuwe taart gebakken! dankzij de tips is hij nu goed gelukt, wel is het aan de bovenkant bol. ik heb omgedraaid aflaten koelen. (met de bolle kant naar benden gezet)

12

Re: taart gebakken

Gelukkig maar. Je zou hem nog iets minder heet kunnen zetten, zodat hij nog iets gelijkmatiger rijst. Je verwerkt hem sowieso op z'n kop dus op z'n kop afkoelen is ook wel handig.  :)