Onderwerp: Eetbare (echte) bloemen, heeft iemand ervaring?
Heeft iemand al eens gewerkt met echte eetbare bloemen?
Ik heb gisteren bij de sligro eetbare orchideeen en rozen gehaald. Prachtig om een bruidstaart mee te decoreren maar hoe houd je ze goed?
Ik heb allerlei you tube filmpjes gekeken: de een kristaliseert ze met eiwi en suiker, de een maakt een suikerstroopje, doopt dat het gehele bloemetje erin en laten drogen. Ik las zelfs ergens dat als je ze goed kristaliseert ze in een luchtdicht doosje zelfs een jaar lang kunt goedhouden!!!
Je moet deze bloemen in de koelkst bewaren en dan zijn ze een aantal dagen goed. Invriezen gaat natuurlijk niet, daar zijn ze te kwetsbaar voor.
Heeft iemand al eens iets uitgeprobeerd hiermee? Het is natuurlijk ook lastig voorwerken als ze zo kort houdbaar zijn en je komt niet elke dag bij een sligro/makro (ik woon in een dorp).
De bloemen zijn nl prachtig, en natuurlijk super op een taart!
Ik hoor graag jullie ervaringen!