1 Laatst bewerkt door yakatchi (07-03-2013 17:15)

Onderwerp: biervulling??

Hey hey,

Voor een vriend van me wil ik een Jupiler taart maken en wat is nou leuker dan ook echt bier gebruiken in de taart zelf.
Ik heb wel een paar recepten gevonden maar weet niet of ze wel goed zijn.

Heeft er iemand ervaring met het bakken met bier?
Kan het überhaupt wel?
En zo ja, weet er iemand dan een leuk recept?

Alvast super bedankt ^^

Kunst zit hem in kleine dingen ^^

2

Re: biervulling??

Ik heb laatst een poging gewaagd,  een cake met bier en karnemelk.
de cake werd er wel lekker luchtig van, ik had zwaar bier gebruikt en dit proefde je nog wel. '
dus als je lichter bier gebruikt, jupiler, dan zou je dat minder moeten proeven.

Lijkt me dat je elk recept kunt gebruiken waar water in gaat, dan kun je (een deel van) het water vervangen door bier.

succes.

3

Re: biervulling??

Heb laatst een filmpje op youtube gezien waar ze (dacht ik) bier door de bc hadden gedaan.
Het was zo'n amerikaans cakeprogramma en ze hadden een speciale taart voor een brouwerij gemaakt...
Heb al even gegoogled maar kan het niet meer vinden...  :s

4

Re: biervulling??

Bedankt voor jullie reacties ^^
Ik ga morgen eens expirimenteren en dan vertel ik wel hoe het is geworden :)

Kunst zit hem in kleine dingen ^^

5

Re: biervulling??

Nou ik heb hem gebakken hoor.
Ik heb gekozen voor leffe blond bier (op aanraden van mijn vader) en het is een lekkere, licht vochtige, zoete, maar toch naar bier smakende cake geworden.

Bedankt voor het meedenken :)

Kunst zit hem in kleine dingen ^^

Re: biervulling??

Wat leuk!nu ben ik toch wel benieuwd welk recept je dan gebruikt hebt, en heb je ook bier boter crème gemaakt?

I never met a calorie I didn't like....

7

Re: biervulling??

Hey hey,

Dit is het recept dat ik heb gebruikt, wel heb ik gebruik gemaakt van leffe triple in plaats van Augustijnbier:

Biercake met blond augustijnbier

Benodigdheden:
200 gr boter
200 gr suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
3 eieren
½ flesje blond augustijnbier

We vermalsen de boter en voegen de suiker toe. Daarna gaat ook de bloem bij het geheel. Dit goed roeren en de 3 eieren toevoegen
Hierna het bier bij het mengsel voegen en goed omroeren.
Oven voorverwarmen op 170 graden en de cake in het midden van de oven bakken gedurende ongeveer 45 à 50 minuten.
De cake kan nog een beetje ‘nes’ of ‘vochtig’ lijken, maar dat is normaal. Het zal uiteindelijk nog wat uitdrogen, maar de cake mag alvast niet te droog geserveerd worden.
We hebben geluk, er is nog een half flesje Augustijnbier over! Santé

Bier botercream heb ik nog niet geprobeerd, maar dat doe ik zaterdag :) Als dat lukt zal ik het hier ook nog neerzetten.

Kunst zit hem in kleine dingen ^^