1

Onderwerp: Merengues weer zacht?

Ik heb vanmiddag meringue lolly's gebakken.
Ze hebben ruim 2 uur op 80 graden in de oven gezeten en kwamen er hard en knapperig uit.

Nu wil ik er net een opeten, is het weer helemaal zacht en slap geworden.
Iemand een idee hoe dat kan?

Ze staan in een cakepop standaard op kamertemperatuur.

.. Want taart kan altijd!!

2

Re: Merengues weer zacht?

heeft het niet met de lucht vochtigheid te maken
mijn gedroogde fondant vlinders zijn ook slap
maar ik heb er geen ervaring mee

3

Re: Merengues weer zacht?

idd de luchtvochtigheid

afgesloten bewaren ;)

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

4

Re: Merengues weer zacht?

Merengues moet je luchtdicht bewaren, als ze een uurtje in je huiskamer liggen worden ze weer plakkerig....
Die uit de fabriek hebben daar minder last van, maar ook die worden na een paar uurtjes kleverig en slap, maar in de fabriek drogen ze ze veel langer.

Ontzettend bedankt voor alle inspiratie!

5

Re: Merengues weer zacht?

Ah, dus dat is de boosdoener. Dan gaan we dat de volgende keer maar netjes doen!

.. Want taart kan altijd!!