mamski schreef:Wat ziet dat er leuk en lekker uit.
Ik heb sinds kort een kniepertjesijzer en nu vraag ik mij af, hoe heb je de ondersdte precies gemaakt?
Kniepertjesijzer
ik moest effe kijken wat dat was maar het is dus gewoon een wafelijzer
Ik heb gewoon met een ijslepel een bolletje in het midden van de plaat gelegd en toen het ijzer dichtgedaan en dan krijg je gewoon rondjes of bedoel je dat niet?
Ik heb onderstaand recept gemaakt ( een dag vantevoren maken )
Het is een recept wat een stevige massa en is dus niet een recept wat je uit kunt gieten als je begrijp wat ik bedoel.
Kniepertjes (Oublies)
Ingrediënten:
500 gr bloem
500 gr suiker
250 gr boter
9 eieren
1 el kaneel
geraspte citroenschil
zout
Voorbereiding:
De dag voordat je de oublies wilt bakken het beslag maken:
De bloem met de suiker mengen en de zachte boter toevoegen.
Dan telkens een voor een de eieren erdoor roeren en tot slot de afgestreken el kaneel en wat geraspte citroenschil met iets zout.
Bereiding:
Van het deeg telkens een stukje afnemen en dit in het goed beboterd oublie-ijzer doen. De wafel aan beide zijden enkele minuten bakken en direct na het bakken om de steel van een houten lepel rollen.
Als je dat niet bedoelt dan hoor ik graag wat je dan wel bedoel 