1

Onderwerp: Petit fours

Hoi allemaal,

Binnenkort wil ik petit fours maken. Nu is dat een vrij breed begrip als je kijkt wat er allemaal voor petit fours doorgaan. Er zijn van die bitterkoekjes met opgespoten creme met een omhulsel, gevulde cakelagen met een fondant bovenkant (en vaak ook 2 zijkanten) en gevulde cakelagen met een compleet omhulsel zoals op deze foto:

http://cakejournal.com/wp-content/uploa … urs-11.jpg

Nu vind ik vaak de zijkanten waar de cake nog zichtbaar is zegmaar niet heel mooi  :o  tenzij t echt supernetjes recht is enzo, maar of dat lukt :/

Dus ik dacht dan kan ik beter zo n compleet beklede petit four maken, maar waar zijn die mee bekleed?

Alvast bedankt!
Lisa

2

Re: Petit fours

Petit four is  letterlijk vertaald klein vierkantje meestal 4 x 4 cm maar dat kan varieren

Dit is kapsel met een vulling en bedekt met marsepein en vaak ook nog fondant
Dus bovenop marsepein en er dan glazuur over heen gegoten

De versie met bitterkoekjes noemen ze petit beurre

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

3

Re: Petit fours

je zou dan fondant fancies kunnen maken. typisch engels gebakje dat gedoopt wordt in vloeibaar glazuur. zelf nog nooit gemaakt overigens  :/ (moet ik toch maar eens gaan doen dan  :lol: )

ziet er zo uit:
http://www.google.nl/search?hl=nl&q … GGOPXzgagM

4

Re: Petit fours

Ahha! Dat verklaart alweer n hoop :)

Die fondant fancies zien er ook mooi uit! Die dip je dan in vloeibaar fondant glazuur?

Wat zouden jullie doen? Ook qua smaak ed, minstens net zo belangrijk als de looks :P