Onderwerp: Zoete kastanje mousse
In Frankrijk erg populair als een toetje; "MaronSui's"
het is een zoete kastanje mousse, en ook erg lekker als vulling in de taart als je het met een blaadje gelatine meer iets steviger maakt.
Ingredienten:
- 250 gr crème de marrons (kastanje crème, staat hier altijd bij de potjes jam en honing, het merk bonne maman heeft een lekkere)
- 25 cl slagroom
- 2 eiwitten
- 1 gélatine blaadje
De room tot slagroom kloppen.
Ondertussen het gelatine blaadje in wat water zetten en gedurende 10 minuten zacht laten worden. Na de 10 minuten een heel klein beetje water erbij laten en dan 30 seconden in de magnetron verwarmen.
De crème de marrons in en kom met de gelatine mengen (goed mengen)
De eiwitten goed stijf kloppen.
Dan het creme de marron/gelatine mengsel met de slagroom mengen, goed mixen. Dan de stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen en dan in de koelkast minimaal 3 uur laten staan.
eet smakelijk :-)