1

Onderwerp: vraagje cacaogelei rudolph van veen

Ik heb gisteren op 24 kitchen een overheerlijke chocolade taart gezien.
Rudolph goot de taart over meer een cacaogelei ipv een ganache.
Hij gaf aan dat hij de gelei die over was keer op keer kon gebruiken.

Nou is mijn vraag hoelang kan ik zoiets bewaren en hoevaak kun je het dan gebruiken.

De gelei wordt gemaakt van:
280 gr water
360 gr suiker
260 gr room
120 gr cacaopoeder
6 blaadjes gelatine

Je zou namelijk zeggen omdat er room in zit dat je het niet lang kan bewaren of hergebruiken. Maar als rudolph zelf al aangeeft dat de meeste banketbakkers deze gelei een dag van te voren maken zal er wel iets speciaals mee zijn?!

Graag zou ik jullie mening horen over hoelang dit houdbaar zou kunnen zijn.

Alvast bedankt

2

Re: vraagje cacaogelei rudolph van veen

als je het in de koelkast zet moet het wel een paar dagn houdbaar zijn. veel langer zou ik niet doen vanwege de room en de kruimels die er evt in komen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: vraagje cacaogelei rudolph van veen

Ik heb de uitzending niet gezien, maar bedoeld hij met keer op keer gebruiken niet dat je na het overgieten het later nog eens te overgieten?

Ik zou het in elk geval niet langer bewaren dan nodig is, dus na de taart misschien nog een paar dagen in de koelkast om voor jezelf (gezin) iets met een toetje te doen of iets dergelijks en meer niet.

Zoek je een printje? Pb mij gerust.

Re: vraagje cacaogelei rudolph van veen

volgens mij bedoelde hij dat hij het vaker kon gebruiken.
Hij heeft immers zijn taart maar een keer overgoten en daar zelfs nog gelei vanaf gehaald.

Ik had gehoopt dat het wat langer houdbaar zou zijn.
Dan maar een kleinere hoeveelheid maken en hopen dat ik genoeg heb.