1 Laatst bewerkt door chermenex (25-02-2013 00:46)

Onderwerp: Taartbodem recepten

Ik weet niet of dit al eens gevraagd is in het forum, maar heb het niet kunnen vinden met de zoeker:
Ik zag dat op deleukstetaarten.nl ook recepten voor taartbodems stonden. ( http://www.deleukstetaarten.nl/recepten … artbodems/ )
Chocoladecake, Bananentaart, Chocolade mud cake, Moscovisch gebak ...
Zijn deze recepten ook te gebruiken voor taarten om te bekleden met marsepein? Of kun je hier beter alleen de 'normale' biscuitcake voor gebruiken?
En dan nog een vraag: Wat is precies moscovisch gebak? Wat is de smaak? Of wat is het verschil met biscuitcake?

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

2

Re: Taartbodem recepten

Je kan al die taarten en cakes best gebruiken om te bekleden hoor! Ik vind het zelf juist heel lekker. Denk er alleen wel aan dat de meesten wat (of veel!) zwaarder vallen dan biscuit, dus je moet per persoon wel kleinere stukjes rekenen.

En moscovisch gebak bevat boter, in tegenstelling tot biscuit. De smaak, daar kan ik niet veel over zeggen. Ik heb het zelf nog nooit gemaakt.  :lol:

3 Laatst bewerkt door chermenex (25-02-2013 12:51)

Re: Taartbodem recepten

Bedankt voor je reactie!
In dat geval ik bij mijn volgende taart zeker een van die recepten gebruiken  :)
Zijn de hoeveelheden die daar staan al genoeg voor een taart die hoog genoeg is om makkelijk in tweeën te snijden om te vullen?

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

4

Re: Taartbodem recepten

Uhhh... dat weet ik dan weer niet!

5

Re: Taartbodem recepten

moscovische gebak is een vastere soort van cake, voornamelijk gebruikt voor tulband.

6

Re: Taartbodem recepten

Moscovisch lijkt een beetje op biscuit met dat verschil dat er boter aan toegevoegd is.

je kunt inderdaad de recepten gebruiken voor taartbodems. Hoe hoog ze per recept worden is een kwestie van uit proberen want het staat er niet bij vermeld. Maar over het algemeen zie je dat de meeste recepten een cm of 5 hoog worden en zijn dan geschikt om zeker 1 keer door te snijden. Wil je ze hoger hebben dan moet je wat meer beslag maken.

De recepten waar boter in verwerkt is zijn wat zwaarder. Hou daar rekening mee bij het vullen van je taart.