Onderwerp: Scheurtjes in fondant
Vandaag voor het eerst met (voorgekleurde) fondant gewerkt, van het merk in2bake (sweet choice). Heerlijke fondant, het smaakt lekker (smaakt een beetje naar spekjes, terwijl het geen marshmellowsmaak is) en is lekker soepel. Het bekleden ging ook goed. Ik had hem goed dik uitgerold maar toch kwamen er met het bekleden een paar scheurtjes in. Niet superveel, maar ik zou toch graag willen weten hoe ik de volgende keer helemaal scheurloos kan bekleden. Ik moet ook zeggen dat het wel een klein (12 cm) taartje was en best hoog (9 cm). Ik had de fondant trouwens niet omlaag getrokken én ik had goed gekneed.
Maar goed, wat helpt? De een zegt crisco toevoegen, de ander zegt weer dat je dat niet moet doen, de ander zegt je handen vochtig maken, maar fondant en water gaat toch niet goed? Ik hoop dat iemand een goede tip heeft?