1

Onderwerp: blanda vullen

Hallo Allen,

komende week mag ik een 3d olifant maken, ik vroeg me alleen af hoe ik het beste de taart kan vullen en rond houden. Ik heb ooit een barbietaart gemaakt met een ronde houten kom, door gewoon een biscuit te bakken en deze in stukken van 'n cm dik te snijden, deze in de kom te leggen en dan de vulling erin te smeren om vervolgens de volgende laag biscuit erop te 'plakken', maar ik vroeg me af, hoe makkelijk is bastognecreme en perzikvulling zich laat smeren.
en daarnaast vroeg ik me af, voor een hoofd en lijf (12 en 20 cm blanda) hoeveel biscuits je dan moet bakken. ik heb een van 30 cm, een van 20 en een van 12 cm.

hoop dat iemand hier ervaring mee heeft!
gr. Cat

bakthuys.blogspot.com

2

Re: blanda vullen

Hoi Cat,

Ik heb eerder een 3D olifant gemaakt, zie mijn eerste parade.

Ik heb de taart gewoon in de blanda schaal gebakken. Dan 2x doorsnijden, vullen en afsmeren.

De 20 cm voor t lichaam en de 12 cm voor t hoofd.

Groetjes Charelle