1

Onderwerp: Biscuit is te laag

Hoi!
Mijn allereerste berichtje op dit forum en daarnet ook m'n allereerste biscuit gebakke
Ik heb recept 2 voor bescuit gebruikt voor een tart van 18cm. Helaas is deze 'maar' 2cm hoog.... ik heb alles gedaan wat in het recept stond.

Ik zat te denken om de bloem te vervangen door zelfrijzend bloem.

Iemand tips?

Re: Biscuit is te laag

Ik weet zo niet precies hoe recept 2 eruit ziet.
Maar ik gebruik zelfrijzend bakmeel.
Daarnaast is t belangrijk dat je eieren warm zijn als je ze mixt (dus eerst in een schaaltje heet water) en dat de kom waarin je mixt ook warm is.

Verder heb ik zo even geen tips ;)

Ik heb het taartenvirus te pakken: www.choicetaarten.nl of Like mijn facebookpagina

3

Re: Biscuit is te laag

Dus voor een vorm vab 18:
3eieren, 90g suiker en 90g zelfrijzende bloem ipv gewone tarwebloem.

Had de eieren in warm water gelegd.

En hoe bak je je taarr?

4

Re: Biscuit is te laag

je kunt taart op verschillende manieren bakken,
maar heel eenvoudig is zo:

je eieren met de suiker (en evt. vann.s) mixen tot dik/lobbig, dan voorzichtig de gezeefde bloem er door spatelen , in de vorm en bakken maar.

ong. 35 min op 160.
of 12 min 140, 12 min 160, 12 min 170.

succes.

ik gebruik vaak dit recept:
3 ei
100 g suiker + iets vanillesuiker
60 g bloem
20 g maizena
iets bakpoeder

alles op kamertemp. evt eieren in warm water leggen.

bij zelfrijzend bakmeel hoef je geen bakpoeder toe te passen.

5

Re: Biscuit is te laag

Tessa89 schreef:

Hoi!
Mijn allereerste berichtje op dit forum en daarnet ook m'n allereerste biscuit gebakke
Ik heb recept 2 voor bescuit gebruikt voor een tart van 18cm. Helaas is deze 'maar' 2cm hoog.... ik heb alles gedaan wat in het recept stond.

Ik zat te denken om de bloem te vervangen door zelfrijzend bloem.

Iemand tips?

Welke vorm heb je gebruikt? Hoe hoog, springvorm, siliconen of een andere vorm?
Hoe warm stond je oven? Wat voor oven heb je? Weet je zeker dat je oven ook de temperatuur had die je hebt gevraagd?
Hoeveel ingrediënten heb je precies gebruikt?
Waarmee heb je gemixt? Met de hand, met een keukenmachine, met een......?

Heel veel vragen, maar om een goed antwoord te kunnen krijgen is dat wel nodig.

6

Re: Biscuit is te laag

De biscuit is gelukt. Toch al eentjz van 4cm :p

7

Re: Biscuit is te laag

Ik gebruik altijd kant en klare mix voor biscuit van Zeelandia of Funcakes. Lukt altijd en komt zeker tot 7 cm hoog in PME bakpan :Y

Let's have Fun with Cakes! www.funwithcakes.be
Exclusief verdeler van de Annelies Van Tessel producten.

8

Re: Biscuit is te laag

Maja mn vorm iq maar 6cm  :P  mss dak volgende keer wat meer deeg ga maken

9

Re: Biscuit is te laag

Ik heb eerder teveel deeg dan te weinig, hihi. Ben altijd bang dat ik tekort kom :D

Let's have Fun with Cakes! www.funwithcakes.be
Exclusief verdeler van de Annelies Van Tessel producten.

10

Re: Biscuit is te laag

Haha :p

11

Re: Biscuit is te laag

beslag dan hé ;)

van deeg bak je brood :)

@Tessa, met bakpapier kun je je vorm makkelijk verhogen,

maar mooi dat ie al een centimetertje hoger was :Y

12

Re: Biscuit is te laag

Haha, klopt helemaal. Ik heb deeg geschreven ipv beslag  :Y Ach ja, moet kunnen, se, zo laat op de avond :lol:

Let's have Fun with Cakes! www.funwithcakes.be
Exclusief verdeler van de Annelies Van Tessel producten.

13

Re: Biscuit is te laag

Haha, klopt helemaal. Ik heb deeg geschreven ipv beslag  :Y Ach ja, moet kunnen, se, zo laat op de avond :lol:

Let's have Fun with Cakes! www.funwithcakes.be
Exclusief verdeler van de Annelies Van Tessel producten.