1

Onderwerp: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

hoihoi,
Ff een vraagje. Ik wil graag popcakes maken met echte chocolade, aangezien ik dat gewoon lekkerder vind dan dat andere spul (hoe heet het ook al weer). De laatste keer dat ik dat probeerde deed ik het met zelfgemaakte bolletjes met bc en gekruimelde cake. Met de chocolade eromheen, vielen ze echter continue van mijn stokjes af.
Ik ben wat ongeduldig, dus wellicht kwam het omdat ik de stokjes niet lang genoeg met de chocolade had laten drogen.
Maar ook de chocolade werd ook wel erg dik.

wie heeft er de juiste tips?

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

2

Re: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

Je kan de chocolade wat verdunnen met room, crisco, plantaardige olie of cacao drops bijvoorbeeld. Ik kan je geen hoeveelheden geven, doe het steeds op het gevoel. Als je vindt dat je chocolade wat té dun wordt, dan doe je er weer wat extra chocolade bij.

Als je cakepops van cake/BC maakt, dan moet je ze echt koel zetten nadat je de stokjes in chocolade gedoopt hebt en de cakepops erop gezet hebt. En proberen van de cakepops niet té groot te maken.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

3

Re: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

nou, dat ga ik dan eens proberen. Met room lijkt me het lekkerst. Moet ik wel proberen om er geen ganache van te maken, anders wordt het natuurlijk te plakkerig.
Dank je wel voor je tip!

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

Re: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

Ik doe er altijd wat olie door, dit proef je niet maar werkt goed.

5

Re: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

Leg ze ook altijd even in de koeling als ik ze maak van cake! Werkt heel goed dan is het prima om te verwerken.

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

6

Re: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

aaah, de koelkast. Heb ik de vorige keer niet echt het geduld voor gehad  :o   Voortaan maar een extra klusje erbij doen. Of heel veel maken dan kan de eerste sessie in de koelkast, terwijl ik daarna de tweede sessie maak  :P

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

7

Re: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

Saskia mv Lisa schreef:

Ik doe er altijd wat olie door, dit proef je niet maar werkt goed.

doe je dit op gevoel of gebruik je een gepaste hoeveelheid? En wordt het daarna nog wel goed hard?

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

Re: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

Carina schreef:
Saskia mv Lisa schreef:

Ik doe er altijd wat olie door, dit proef je niet maar werkt goed.

doe je dit op gevoel of gebruik je een gepaste hoeveelheid? En wordt het daarna nog wel goed hard?

Ik doe het op gevoel en het wordt gewoon nog hard. Anders eerst proberen. Chocolade smelte wat olie er door en dan een druppel op een bakpapiertje laten vallen even hart laten worden (eventueel in de koelkast, gaat het wat sneller) en je weet of het werkt.

9

Re: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

ik zou t niet in de koelkast hard laten worden omdat je dan kans hebt dat t daarna weer zacht wordt omdat t toch niet goed getempereerd is... op kamertemperatuur is beter, dan zie je best snel of t goed is

10

Re: advies gevraagd voor popcakes met echte chocolade

etmc schreef:

ik zou t niet in de koelkast hard laten worden omdat je dan kans hebt dat t daarna weer zacht wordt omdat t toch niet goed getempereerd is... op kamertemperatuur is beter, dan zie je best snel of t goed is

yep!  :Y

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl