1

Onderwerp: Chocolade biscuit

Ik wil een chocolade biscuit bakken. Heb nu voor de eerste maal de chocolate sponge cake mix gebruikt van Aveve.

Op de verpakking zelf staat 200 gr mix - 3 eieren - 20 ml water voor een bakvorm van 22.

Dit heb ik herleid naar een bakvorm van 26. Heb dan 400 gr mix - 6 eieren - 40 ml water genomen.

Maar m'n biscuit is helemaal niet zo hoog geworden en bovendien nog helemaal hobbelig ook :(

Wat een verschil met de andere biscuitmix die ik normaal gebruik.

Kan ik in m'n gewone biscuitmix cacaopoeder doen en die dan gebruiken ? Of gaat m'n biscuit dan ook lager zijn doordat ik die cacaopoeder heb toegevoegd .....

2

Re: Chocolade biscuit

Er zijn verschillende manieren maar dit zijn de meest gebruikte:

10% van de mix vervangen door cacao en een extra ei toevoegen
of
chocobiscuit krijg je door 1/3 van het mix-gewicht aan gesmolten ( en afgekoelde!) chocolade toe te voegen , tijdens de laatste 2 (langzame) minuten ( Plus een extra eitje - (2 bij een 30X30 kapsel)- tegen het uitdrogen)
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=149071

3

Re: Chocolade biscuit

Hartelijk bedankt !! Dit had ik dus nog niet gevonden ....

Re: Chocolade biscuit

Van Funcakes verkopen ze ook chocolade bixcuit mix en die is erg lekker.