1

Onderwerp: Biscuit, eiwit en eigeel gescheiden?

Mijn biscuits smaken altijd wel lekker, maar ze worden niet heel erg hoog. Dus ik was een beetje aan het rondkijken hoe ik ze eventueel hoger kon krijgen. Ik krijg binnenkort een nieuwe oven, dus dan ga ik proberen om de tempratuur langzaam te laten stijgen. Maar toen bedacht ik me opeens dat het misschien helpt om het eiwit en eigeel apart te doen. Eerst het eiwit met de suiker opkloppen en daarna het eiggeel en bloem er doorheen spatelen. Is dat een idee, of wordt de smaak dan anders?

Yesterday is history, Tomorrow is a mysterie
Today is a gift, that's why they call it the present

2 Laatst bewerkt door djehr (20-02-2013 17:34)

Re: Biscuit, eiwit en eigeel gescheiden?

Dat je biscuit niet zo hoog wordt kan verschillende oorzaken hebben
te weinig beslag, verkeerde temperatuur, verkeerde baktijd, onvoldoende luchtig geklopt, etc. Je kunt de eiwitten en het eigeel scheiden (dat doe je ook als je moskovisch gebak maakt) maar ook het eigeel moet je dan eerst opkloppen voordat je het er doorheen kan doen. heb geen idee of je dan een hoger biscuit kan krijgen...

met dit topic kun je checken of je voldoende beslag maakt:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=201922

3

Re: Biscuit, eiwit en eigeel gescheiden?

Ok, dan ga ik dat proberen, samen met de oplopende baktijden en als dat niet werkt ga ik meer beslag gebruiken

Yesterday is history, Tomorrow is a mysterie
Today is a gift, that's why they call it the present

4 Laatst bewerkt door denise1968 (20-02-2013 20:40)

Re: Biscuit, eiwit en eigeel gescheiden?

Let erop dat je in een vetvrije pan het beslag maakt. Eventueel ontvetten met citroen anders krijg je de eieren en de suiker niet wit en luchtig geklopt! Bij mij was een plastic kom de boosdoener. In principe moet het beslag suiker en eieren hoger in je beslagkom komen door het mixen! Hieraan kun je zien dat je luchtig aan het mixen bent en dit heeft van invloed op de hoogte.

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam