1

Onderwerp: Frosting

Op een site dit recept gevonden. Vervolgens in de taart gebruikt en deze ermee afgesmeerd. Iedereen hier vindt het erg lekker! Misschien jullie ook...

Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
Methode

Doe de bloem en de melk in een steelpannetje. Klop het mensel eerst met een garde goed door, zodat je met een klontvrij beslag aan de slag kunt. Ze nu pas het pannetje op het vuur.
Breng het geheel rustig aan de kook en zet het daarna meteen op laag vuur. Blijf steeds goed roeren zodat het beslag niet gaat aanbranden en klonteren. Voor een klontvrij resultaat blijf je continue roeren.
Het beslag wordt nu steeds dikker en na ongeveer 5 minuten (steeds blijven roeren) is het mengsel dik genoeg. Er moet een houten prikker recht op in het beslag kunnen staan. Schep het beslag in een kom en dek de kom af met plastic folie. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop intussen in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu langzaam de poedersuiker toe en tot slot de vanille. Tussendoor mix je steeds alles goed door met de mixer. Als alles goed is gemengd voeg je de afgekoelde melk/bloem-mix toe en mix daarna nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid met de mixer. Het geheel nogmaals afdekken met plastic folie en 15 minuten in de koelkast zetten. Daarna is de frosting klaar voor gebruik! Mocht de frosting onverhoopt iets te dun zijn naar je zin, voeg dan wat extra poedersuiker toe.

2

Re: Frosting

lijkt me erg lekker en ga het  zeker een keer proberen.

3

Re: Frosting

Zou dit ook lekker zijn als toef op cupcakes?
Willy

4

Re: Frosting

Willy als toef is deze heel erg geschikt en eigenlijk ook voor bedoeld! Ik vond het bij het maken zo veel lekkerder dan de standaard botercreme als toef dat ik het in de taart verwerkt heb. Hoop dat jullie het ook lekker vinden!

5

Re: Frosting

klinkt goed, maar er zit melk in. dat moet toch in de koelkast. vind ik zelf nooit handig met cc's, want die drogen weer uit in de koelkast.
of vers erop spuiten natuurlijk!

6

Re: Frosting

Begrijp ik goed dat ik deze frosting kan gebruiken om m'n taart af te smeren??

Neem aan dat ik ipv vanille extract eventueel ook een ander smaakje erdoor kan doen, of moet dat andere smaakje (bijv rum) er extra bij?

7

Re: Frosting

nolly1970 schreef:

Begrijp ik goed dat ik deze frosting kan gebruiken om m'n taart af te smeren??

Neem aan dat ik ipv vanille extract eventueel ook een ander smaakje erdoor kan doen, of moet dat andere smaakje (bijv rum) er extra bij?

zou ik niet doen.. er gaat veel melk in waardoor je marsepein of fondant gaat smelten.

8

Re: Frosting

ok bedankt. Dan maak ik gewone BC

9

Re: Frosting

Deze recept kwam ik inderdaad ook tegen op internet en ik heb het vanavond geprobeerd

Ik heb het melk en bloem geklopt met een garde en laten afkoelen tot kamertemperatuur maar dan is het ook meteen hard? En samen met het andere mengsel is er geen mooie beslag van de maken?

Wat doe ik fout? Of heeft misschien iemand tips voor een andere frosting recept?

10

Re: Frosting

Deze recept kwam ik inderdaad ook tegen op internet en ik heb het vanavond geprobeerd

Ik heb het melk en bloem geklopt met een garde en laten afkoelen tot kamertemperatuur maar dan is het ook meteen hard? En samen met het andere mengsel is er geen mooie beslag van de maken?

Wat doe ik fout? Of heeft misschien iemand tips voor een andere frosting recept?