Re: How to; roos met kleurverloop en rijp
Zucht.... als dat toch eens ging lukken...
Wat een super roos!
Mijn gedachte
Heel erg bedankt voor je duidelijke how to
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » How to; roos met kleurverloop en rijp
Zucht.... als dat toch eens ging lukken...
Wat een super roos!
Mijn gedachte
Heel erg bedankt voor je duidelijke how to
Nou, Annemarie, de eer komt jou toe! Echt heel erg bedankt, ik vind het geweldig.... Er staan hier (even tellen) 11 kegeltjes klaar om er nog meer te maken, !
Beloofd maar wat later: mijn eerste roos op de rondjesmanier.
Ben zelf nog niet helemaal tevreden, maar ben wel erg tevreden over de methode.
Komt ie:
Ik vind hem heel mooi mama van Esma, waar ben je niet tevreden over?
Bedankt!
De methode vond ik erg fijn, maar mijn "opbouw" is nog niet helemaal naar de zin.
Ik had de kern wat groot/breed, kreeg de bladeren er niet zo goed omgheen en de overgang van binnenkant naar meer open bladeren kan wat geleidelijker (of ik moet "eerder" beginnen met wat meer omkrullen zoals bij jouw voorbeeld, ik ben gewend de kern wat meer te sluiten, dus dat gaat bijna automatisch haha).
Mooi!! Ik ga m binnenkort proberen! Bedankt voor je how-to!
Mooi zeg!
Vind je het goed als ik de link naar je how to toevoeg aan allesovertaart.nl?
Groetjes, Jozien.
Ja hoor, vind ik leuk zelfs.
Ik doe het meteen!
Mag ik de link?
Hij staat op mijn pagina 'Bloemen':
http://www.allesovertaart.nl/?page_id=78
Bij deze ook mijn 1e poging.. Geweldige how-to!
Ik ben niet tevreden over de kern van mijn roos.. Die kreeg ik niet netjes gesloten.. Misschien een iets smallere kefel maken?
Ik had er ook last van dat de twee buitenste lagen 'topzwaar' werden. Die bleven niet mooi omhoog maar vielen terug zegmaar. Dus ik mn roos ondersteboven houden waardoor hij van zn stokje kletterde en de toch al mindere kern nog plat werd ook..
Iemand tips tegen dat probleem van terugvallende blaadjes? en tegen van draad/sateprikker vallende bloemen?
Ik vind het al een mooie roos.
Het kegeltje waarmee je begint hoeft inderdaad niet heel groot te zijn.
Als je het kegeltje een dag eerder maakt en de sateprikker even in de pipinggel doopt en daarna afstrijkt met je vinger en dan in de kegel prikt zit het de volgende dag goed vast.
Voor de laatste blaadjes prik ik de prikker dan schuin in de zijkant van een dummy (piepschuim taart) en werk zo verder.
Met behulp van deze how to ook mijn eerste roos gemaakt. Dankje voor de hele duidelijke uitleg.
Groetjes, Fem
Heb je je roos op facebook ook geshowd? Dan kun je van daar de link naar de foto kopieren en dan zet je m hier tussen [img]url van je foto[/img]
Anders kun je ook een album aanmaken op www.mijnalbum.nl daar je foto neerzetten en dan de url kopieren hiernaartoe
@Jolly-Joycie Ik zie nu dat ik de link heb geplaatst ipv de foto.... ik ga nog ff verder proberen
Goed gelukt!!!
Je roos en de foto
Heel erg bedankt voor je how-to! Hij was erg duidelijk omschreven en de foto's waren er ook heel fijn bij.
Ik heb vandaag voor het eerst zelf roosjes gemaakt. Ik ben er zelf nog niet tevreden over dus al jullie tips en adviezen zijn meer dan welkom! Hieronder een paar foto's van mijn roosjes.
Alvast bedankt voor het meedenken!
Groetjes Inge
Hoi Inge, vind ze al erg mooi hoor.
Puntjes;
- De kegeltjes mogen denk ik aan de onderkant wat smaller, dan wordt de achterkant van je roos niet zo dik.
- Verder, laat de kegeltjes goed drogen, het lijkt of je prikkertje door het puntje is gekomen.
- De blaadjes nog iets meer omkrullen, bij jou maken ze een hoek van 90 graden, dit moet nog wat verder.
- Zet bij de buitenste blaadjes je roos een beetje op zijn kop door hem schuin in een dummy te steken
Dank voor je tips! Hier heb ik zeker wat aan en ik zal er mee aan de slag gaan bij de volgende keer dat ik deze roosjes maak! Super bedankt!
Groetjes Inge
thanks voor deze mooie how to
Je roos is prachtig! en ik vind het geweldig dat er enkel een sateprikker in hoeft. Ik vind het zelf het leukst om zo min mogelijk niet eetbare dingen te gebruiken en een sateprikker vind ik wel kunnen, maar 20 van die ijzeren draden vind ik storend omdat je het dan in alle redelijkheid ook niet op gaat eten. super dus! deze how to!
Ook ik snap het puntje aan de onderkant niet, ik snap het principe wel maar ik zie het niet uitgevoerd op een foto, klopt dat? of misschien heb ik een ander idee bij een puntje... Het idee is dat er dan niet zo veel fondant aan de onderkant komt dus snijd je er dan 2 randjes af van het rondje? Ik heb alle reacties gelezen maar kom er niet uit....ik ben wel blond moet ik er bij zeggen....
Op de 7e foto is het zichtbaar, misschien niet zo extreem als jij in je hoofd hebt. Het helpt echt, het puntje zorgt al voor minder fondant overschot aan de onderkant, maar door het puntje eraan te maken wordt je fondant laagje ook nog dunner, waardoor je ook weer minder fondant hebt.
Wel leuk dat er best wat mensen zijn die de how to gebruiken, wie weet maak ik er nog eens 1.
Ook ik heb m geprobeerd en ben supertrots op mijn rozen:
een tip... gebruik NIET de kristalsuiker van Euroshopper voor de rijp... die is veel te grof door schade en schande wordt men wijs
Wauw Rabbeltje !
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » How to; roos met kleurverloop en rijp
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.