1

Onderwerp: Moscovisch chocolade biscuit - hoe?

Voor mijn taarten maak ik altijd een moscovisch biscuit from scratch (met boter). Variaties voor amandel e.d. is doorgaans geen probleem, maar chocolade zit in nu te twijfelen.

Kan ik gewoon cacao gebruiken of is gesmolten chocola het beste? Ik las ergens dat cacao de taart droger maakt (en ik zou dan zelf 1/4 bloem vervangen door de cacao, zo doe ik het ook met amandel), maar gesmolten chocola weet ik niet hoeveel er dan in zou moeten.

Wat zouden jullie adviseren?

Dank!

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

2 Laatst bewerkt door djehr (20-02-2013 14:21)

Re: Moscovisch chocolade biscuit - hoe?

Met cacao 10% van de bloem vervangen door cacao (is echt zat!). Hou er wel rekening mee dat door de cacao je biscuit minder rijst. Dit kun je ondervangen door er een extra eitje aan toe te voegen.

Met gesmolten chocolade: 1/3 van het bloem-gewicht aan gesmolten ( en afgekoelde!) chocolade toe te voegen en ook hier een extra eitje.

Als ik chocoladecake maak voeg ik per 50 gram meel: 5 gram cacao en 15 ml melk toe. De melk mix ik gelijk door de boter met suiker.

3

Re: Moscovisch chocolade biscuit - hoe?

djehr schreef:

Met cacao 10% van de bloem vervangen door cacao (is echt zat!). Hou er wel rekening mee dat door de cacao je biscuit minder rijst. Dit kun je ondervangen door er een extra eitje aan toe te voegen.

Met gesmolten chocolade: 1/3 van het bloem-gewicht aan gesmolten ( en afgekoelde!) chocolade toe te voegen en ook hier een extra eitje.

Dank je Djehr ...  :)

wanneer voeg je de gesmolten chocola toe? Als je het bloem/boter mengsel door het eiwitmengsel vouwt?

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

4

Re: Moscovisch chocolade biscuit - hoe?

Cacao meng ik meteen met de bloem.
De gesmolten chocolade heb ik zelf nog nooit geprobeerd. Zou dit er waarschijnlijk als allerlaatse voorzichtig doorheen spatelen.