1 Laatst bewerkt door Sinne (16-02-2013 21:33)

Onderwerp: Rotsen van suiker

(Recept of Howto?)

Voor een koraalrif maakte ik rotsen gemaakt van suiker.

450 g suiker
210 ml water
28 g Royal Icing

Verder nodig
*Suikerthermometer
*bakplaat bekleed met bakpapier
*pan van tenminste 2 liter


- suiker met water in de pan en opwarmen tot (280F) 138C, gebruik hiervoor een suikerthermometer
- haal de pan van het vuur
- voeg de Icing toe en doe het deksel op de pan
- op laag vuur  wachten tot de Icing omhoog komt
- meteen van het vuur halen en stort de massa op bakpapier

Wil je de massa kleuren doe dit dan vòòr je de icing toevoegt.

Computer sloeg meteen op tilt maar buurman heeft het opgelost, dus eindelijk de foto! Ik hoop dat je zo een duidelijk beeld krijgt, zo niet zeg het maar dan maak ik een nieuwe foto.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-OIZIOP7U.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-CWJH4OKR.jpg

Taarten -Workshops- Winkeltje -Leeuwarden
www.eigentaartje.nl

2

Re: Rotsen van suiker

heb je ook een foto? :D
Ben wel benieuwd naar hoe het er dan uitziet..

3

Re: Rotsen van suiker

gooi je die ri als 1 klont erin? hoe zie je of het bovenkomt als je deksel erop zit?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Rotsen van suiker

De RI gooi je er inderdaad in 1x in.
Een pan met glazen deksel is natuurlijk ideaal, maar anders houd je een spiek gaatje over, dat werkt ook prima. Nadat de icing erin is gegaan komt het heel snel opmhoog.

Taarten -Workshops- Winkeltje -Leeuwarden
www.eigentaartje.nl

5

Re: Rotsen van suiker

ben erg nieuwsgierig naar de foto!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: Rotsen van suiker

Super, dank je wel  :thumb:

7

Re: Rotsen van suiker

leuk!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

8

Re: Rotsen van suiker

Leuk zeg, bedankt voor het delen.

Tieneke

9

Re: Rotsen van suiker

Graag gedaan!

Taarten -Workshops- Winkeltje -Leeuwarden
www.eigentaartje.nl