1

Onderwerp: Slagroom vulling

Hallootjes,

Ik heb even een vraagje. Ik moet morgen een taart maken voor de verjaardag van mijn vriendin. Ze komt het zondagmorgen ophalen. Ze wilt graag een laag aardbeienjam en een laag slagroom. Ik heb al veel vullingen gemaakt in combinatie met slagroom zoals bijvoorbeeld de bokkenpootjes vulling. Maar als ik alleen slagroom klop blijft dit dan goed? Daarmee bedoel ik gaat hij niet inzakken de slagroom of wordt hij week? Ik heb wel eens klopfix toegevoegd maar dit zag er geschift uit terwijl ik toch echt goed klop. Ligt dat misschien aan het merk van de klopfix? Of toch aan mij zelf? Hihi graag jullie tips en trucs :)
Alvast bedankt

2

Re: Slagroom vulling

slagroom en suiker opkloppen , meer niet
klopfix is helemaal niet nodig

per liter slagroom ..125 gr.suiker gebruiken
als je het goed opklopt blijft het prima staan
maar pas op dat je niet te ver opklopt
dan krijg je boter

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

Re: Slagroom vulling

Spidygirl dankje :) ik doe idd de slagroom ook altijd met suiker kloppen. Maar ik dacht misschien gaat dat lopen ofzo in de taart als die even staat of inzakken bedoel ik eigenlijk hihi. Wat is dan het slimste? Eerst een laag aardbeienjam of de slagroom eerst?

4

Re: Slagroom vulling

Pfoe, ik doe er juist wel klopfix bij tegen het inzakken en uitlopen. Gewoon terwijl je aan het kloppen bent het poeder uit het zakje er langzaam bij strooien.
Je kunt er eventueel ook marcarpone door kloppen om het steviger te maken. Kijk maar hiernaast bij de recepten onder vullen en dan aangevette slagroom. Het klinkt niet lekker, maar is het wel.

Tieneke

5

Re: Slagroom vulling

echt geen klopfix nodig
ik heb in mijn banketbakkers verleden heeeeeeel veeeeeeel slagroomtaarten gemaakt en alleen met slagroom en suiker

http://www.mijnalbum.nl/Foto-3FZIO47M-D.jpg

en zie hier een foto ( gemaakt 1 avond voor de verjaardag van mijn zoon )
en loopt echt niet uit hoor
mits goed opgeklopt en een goed merk slagroom
ik gebruik altijd de slagroom van AH
dan dus de ongeklopte verpakking en totaal geen problemen

andere merken niet altijd een succes dus gewoon lekker slagroom van appie

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

6

Re: Slagroom vulling

en je kan rustig eerst een dun laagje jam smeren en dan de slagroom erop
zelf doe ik er altijd vers fruit in of anders vers gemaakte ananas jam ...mmmmmheerlijk fris!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

Re: Slagroom vulling

Thanks, dan ga ik het er gewoon op wagen! En morgen snel naar de AH. Maar het geeft dus ook geen problemen als ik mijn biscuit door snij in laagjes en een laag slagroom er tussen doe, dan zakt het even goed niet in? Sorry voor al mijn vragen over slagroom haha.

Re: Slagroom vulling

Thanks, dan ga ik het er gewoon op wagen! En morgen snel naar de AH. Maar het geeft dus ook geen problemen als ik mijn biscuit door snij in laagjes en een laag slagroom er tussen doe, dan zakt het even goed niet in? Sorry voor al mijn vragen over slagroom haha.

9

Re: Slagroom vulling

nee hoor echt niet ...mits je het goed opklopt!
klop je het te kort ...ja dan zal ie gaan zakken maar als je het precies goed opklopt ...dan blijft het echt goed staan

loop niet weg tijdens het opkloppen want ineens kan je te ver zijn!

succes!

er is bij mij nog nooit een slagroomtaart weggelopen.

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

10

Re: Slagroom vulling

Onee ik weet wel hoe ik slagroom goed krijg heb al vaak me slagroomvullingen gewerkt maar niet met alleen de slagroom zonder er iets in. Bedankt voor de goede tips :)

11

Re: Slagroom vulling

spidygirl schreef:

echt geen klopfix nodig
ik heb in mijn banketbakkers verleden heeeeeeel veeeeeeel slagroomtaarten gemaakt en alleen met slagroom en suiker

http://www.mijnalbum.nl/Foto-3FZIO47M-D.jpg

en zie hier een foto ( gemaakt 1 avond voor de verjaardag van mijn zoon )
en loopt echt niet uit hoor
mits goed opgeklopt en een goed merk slagroom
ik gebruik altijd de slagroom van AH
dan dus de ongeklopte verpakking en totaal geen problemen

andere merken niet altijd een succes dus gewoon lekker slagroom van appie

Ziet er erg strak uit! complimenten.
Kan me bijna niet voorstellen dat dit alleen slagroom met suiker is (dus zonder klop-fix oid). Maar wel prettig om te horen! Ziet er super uit! :thumb:

12

Re: Slagroom vulling

Tessa92 schreef:
spidygirl schreef:

echt geen klopfix nodig
ik heb in mijn banketbakkers verleden heeeeeeel veeeeeeel slagroomtaarten gemaakt en alleen met slagroom en suiker

http://www.mijnalbum.nl/Foto-3FZIO47M-D.jpg

en zie hier een foto ( gemaakt 1 avond voor de verjaardag van mijn zoon )
en loopt echt niet uit hoor
mits goed opgeklopt en een goed merk slagroom
ik gebruik altijd de slagroom van AH
dan dus de ongeklopte verpakking en totaal geen problemen

andere merken niet altijd een succes dus gewoon lekker slagroom van appie

Ziet er erg strak uit! complimenten.
Kan me bijna niet voorstellen dat dit alleen slagroom met suiker is (dus zonder klop-fix oid). Maar wel prettig om te horen! Ziet er super uit! :thumb:

Ja het is echt waar ...alleen slagroom en suiker.maar zorg wel dat je een goede slagroom hebt.
Geen goedkope troep...want dat loopt zeker uit

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

13

Re: Slagroom vulling

Ik heb de slagroom van frieschevlag dan zal deze ook wel goed zijn toch?

14

Re: Slagroom vulling

spidygirl schreef:

nee hoor echt niet ...mits je het goed opklopt!
klop je het te kort ...ja dan zal ie gaan zakken maar als je het precies goed opklopt ...dan blijft het echt goed staan

loop niet weg tijdens het opkloppen want ineens kan je te ver zijn!

succes!

er is bij mij nog nooit een slagroomtaart weggelopen.

helemaal mee eens

ik taart, jij taart, wij zijn taarten