1

Onderwerp: Het beste cake-recept?

Hoi,

Ik heb al 2 verschillende caken proberen te maken, maar ik ben niet tevreden! Ze zijn niet luchtig en vallen zwaar op je maag. Bij de eerste heb ik niet lang genoeg gemixt. De tweede een eeuwigheid en de eiwitten moesten apart stijf geklopt worden en heb dat ook netjes gedaan.

Eerste recept:
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr gewone bloem
200 gr boter
3 eieren
2 theelepels vanille-essence
5 e.l melk

Bij deze was de smaak goed maar hij was niet luchtig.

Tweede recept:
300 gr zelfrijzend bakmeel
4 eieren
200 gr suiker
200 gr suiker
vanille suiker

deze heb ik lang gemixt, maar hij was zwaar en niet luchtig.

Ik wil graag een lekkere cake bakken, wie heeft hét recept?


Groetjes Iris

2

Re: Het beste cake-recept?

Gelijke delen ei boter suiker en bloem, boter en suiker zacht kloppen, een voor een ei erbij en op t laatst bloem doorvouwen en bakken op 160 voor ca n uur

3

Re: Het beste cake-recept?

etmc schreef:

Gelijke delen ei boter suiker en bloem, boter en suiker zacht kloppen, een voor een ei erbij en op t laatst bloem doorvouwen en bakken op 160 voor ca n uur


yep  het klassieke recept is niet voor niets een klassiek recept ;)

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

4

Re: Het beste cake-recept?

Dus 200 gram boter, suiker en bloem. Wat maakt het verschil in zelfrijzend bakmeel en bloem?

En hoeveel eieren dan?

5

Re: Het beste cake-recept?

zelfrijzend bakmeel is bloem met bakpoeder er al door
ei kun je afwegen en 1 ei is ongeveer 50 gram

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

6

Re: Het beste cake-recept?

Oke super!

Maar ik dacht en hoorde dat je zelfrijzend bakmeel altijd nodig hebt voor dingen die rijzen, cake dus.

Waarvoor gebruik je zelfrijzend bakmeel dan?

7

Re: Het beste cake-recept?

Voor dingen waar je geen lucht in klopt, sommige koekjes bijvoorbeeld

8

Re: Het beste cake-recept?

voor cake gebruik je altijd gewone bloem
voor bv appeltaart gebruik ik altijd zelfrijzend bakmeel
wat ik ook nog wel eens doe
ik hou wel de verhouding aan van gelijke delen 200,200,200
maar dan doe ik van de 200 gram bloem 1/3 deel zelfrijzend bakmeel en de rest gewone bloem
ook kun je evt 1 eetlepel melk toevoegen per 100 gram bloem
maar dat hoeft niet
snufje zout en vanille suiker  1 zakje
niet vergeten

9

Re: Het beste cake-recept?

Ik gebruik ook de klasieke verhoudingen zoals boven al geadviseerd. Ik mix de boter en suiker zacht en doe dan ook 1 voor 1 de eieren erbij, maar dit alles terwijl mijn beslagkom in een bak met warm water staat. Als ik de bloem er doorheen ga scheppen haal ik de beslagkom uit het warme water. Vraag me niet waarom, maar sinds ik deze tip kreeg zijn wordt mijn cake luchtiger dan ooit!

Succes!!

Groetjes,
Annita

10

Re: Het beste cake-recept?

Thank voor alle tips! In het weekend maar eens aan de slag!  :Y