Onderwerp: Tompoucetaart
Hallo allemaal,
Als amateur al veel van de site gehaald en gelezen op het forum, maar nooit eerder aangemeld. Vanaf vandaag nieuw met een kwestie waar ik echt niet uit kom. Het idee dat ik heb bestaat niet en de uitwerking gaat niet helemaal van zelf, vandaar dat ik op zoek ben naar mensen met meer ervaring!:)
Ik wil een tompoucetaart maken.. Het korstdeeg, banketbakkersroom en glazuur wil ik zelf maken en in een hartjes springvorm maken. De springvorm is ongeveer 26 cm (uitgaande van een ronde springvorm). Nu heb ik zelf enkele recepten samengevoegd en ben ik uitgegaan van de hoeveelheid voor ongeveer 10 tompoucen. Ik kom dan qua beslag uit op 1720 gram in totaal. Zo'n 380 gram korstdeeg voor de 2 lagen en 1340 gram voor de banketbakkersroom.
Iemand enig idee of dit te weinig, voldoende of teveel is voor een springvorm van 26 cm?
En kan ik op het glazuur nog decoratie toevoegen behalve slagroom? Of is het niet mogelijk om op glazuur nog fondant/marsepein te gebruiken?
Groetjes,
Jordana