Lust ze ook geen marsepein? Anders zou je in plaats van fondant gebruik kunnen maken van marsepein.
Hier is een voorbeeld van een taart die is afgesmeerd met ganache, dus in plaats van fondant/marsepein. Je kunt hem evengoed decoreren met decoraties van fondant/marsepein (die kan ze er dan gemakkelijk af halen als ze dat niet lust).
Ook kun je een taart afsmeren met botercreme. Beetje dikkere laag aanbrengen dan je normaal zou doen bij bekleden met fondant/marsepein, proberen al glad af te strijken, even in de koeling en daarna met een warm paletmes zo glad mogelijk afwerken.
Dit lijkt dan net fondant, maar is het niet!
Ook hierbij kun je de taart verder wel decoreren met decoraties van fondant/marsepein.
Of spuit botercreme rozen aan de buitenkant!
Dit is ook erg leuk wanneer je dit met een kleurverloop doet. bijvoorbeeld; van beneden af een heel lichte kleur roze of wit en dan steeds een tintje donkerder.. Vind dit altijd wel een chique effect. Of eventueel de zijkant bekleden met kitkat of lange vingers, lintje erop en alleen op de bovenkant botercreme rozen spuiten. Om de taart eventueel nog iets op te leuken kun je nog gebruik maken van een plastic topper, of maak een tekst op papier die je door middel van prikkers in de taart zet..
Hopelijk kun je hiermee een beetje vooruit?
Make cake, not war :)