1

Onderwerp: afsmeren ganache of creme

op youtube zie je vaak dat ze taarten afsmeren
met ganache,  werkt dat veel prettiger
en zijn de taarten dan gladder afgewerkt.
Wat gebruik je om de rolfondant
weer aan de ganache te laten plakken.
Zou het graag een keer willen proberen
en wat reacties willen krijgen
of het de moeite waard is ook qua smaak
natuurlijk.

2

Re: afsmeren ganache of creme

als je doet met ganache dan fondant plakt ook goed hoor.

ik heb een keer gedaan maar vind ik te zoet

3

Re: afsmeren ganache of creme

Ik vind ganache als ie is uitgehard toch echt niet meer goed plakken, hoor: ik doe er dan toch even wat nattigheid onder ( bv pipinggel). Lekker is het wel, en als je even oefent wordt het knetterstrak :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: afsmeren ganache of creme

Bij ganache smeer of besproei ik de taart licht met water  :Y

5

Re: afsmeren ganache of creme

Ik zweer bij ganache.
taarten zijn veeeel strakker. Chocolade blijft steviger, dus je hebt nooit last van taarten die bobels veroorzaken aan de buitenkant. Plus, de smaak is echt veel lekkerder dan botercreme.
Maar goed.... ik ben nu eenmaal gek op chocolade :-)

Groetjes Daniëlle