1

Onderwerp: HELLUP! Hoe ontdooi ik mijn taart?

Heb mijn eerste taart op een snijplank in een plastic zak in de vriezer liggen.
Afgesmeerd met botercreme en bedekt met fondant.

Dacht dat ik het goed had gedaan, maar nu lees ik hier dat er eigenlijk een doos omheen moet.

HELLUP!

Wil de taart donderdagmiddag afmaken. Hij is voor donderdagavond.
Hoe en wanneer kan ik de taart het beste ontdooien??

Alvast bedankt voor jullie advies!

2

Re: HELLUP! Hoe ontdooi ik mijn taart?

Gewoon 24 uur voordat je hem nodig hebt in de koelkast laten ontdooien. Heb je er wel een taartkarton onder?

3

Re: HELLUP! Hoe ontdooi ik mijn taart?

djehr schreef:

Gewoon 24 uur voordat je hem nodig hebt in de koelkast laten ontdooien. Heb je er wel een taartkarton onder?

Nope....
Gaat het nu nog goedkomen   :s ???

4

Re: HELLUP! Hoe ontdooi ik mijn taart?

Als je hem in de koelkast ontdooit werkt dat het best, maar wel in een taartdoos. In elk geval NIET in de pedaalemmerzak laten ontdooien: dan kan de condens niet weg en dat is slecht voor je taart...... Ik leg er dan altijd een paar suikerklontjes rondom om eventueel vocht/condens op te vangen.

5

Re: HELLUP! Hoe ontdooi ik mijn taart?

Super! Ga ik zo proberen!

Anders kan ik altijd nog een noodplan verzinnen. Ben benieuwd!

6

Re: HELLUP! Hoe ontdooi ik mijn taart?

24 uur van te voren uit de diepvries
12 uur in de koelkast
12 uur op het aanrecht
moet je wel een vulling hebben die buiten de koelkast kan
taart gaat zweten maar dat komt goed gewoon van afblijven .
succes

7

Re: HELLUP! Hoe ontdooi ik mijn taart?

miss schreef:

24 uur van te voren uit de diepvries
12 uur in de koelkast
12 uur op het aanrecht
moet je wel een vulling hebben die buiten de koelkast kan
taart gaat zweten maar dat komt goed gewoon van afblijven .
succes

Een taart 12 uur buiten de koelkast?  :think:

Mag ik vragen waarom? Ik doe het zoals ik hierboven beschrijf, de taart gaat tijdens het ontdooien de koelkast niet uit, nog nooit problemen mee gehad op deze manier en altijd perfect ontdooid!  :Y

8

Re: HELLUP! Hoe ontdooi ik mijn taart?

24 uur ontdooien in de koelkast (ik doe het zonder doos)
Bij een crèmevulling, afhankelijk van de grote van je taart 1 tot 2 uur van te voren uit de koelkast.
Bij een zuivelvulling half uur van te voren uit de koelkast.

Ik zet weleens 2 schaaltjes zout in de koelkast om het vocht op te nemen. Werkt ook prima.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

9

Re: HELLUP! Hoe ontdooi ik mijn taart?

Zonder doos, gewoon onafgedekt in de koelkast werkt ook prima. Zorg er wel voor dat je geen sterk ruikende produkten in de koelkast hebt. Als het mogelijk is (i.v.m de produkten die verder in je koelkast staan) kun je de temp. zo laag mogelijkt(= de minst koude stand) zetten. Dan heb je het minst last van zweten, omdat dan het temperatuurverschil wanneer je hem uit de koelkast haalt minder is. Ook komt dit ,vind ik, je smaak ten goede. Te koude vulling/taart is niet lekker.