1

Onderwerp: Rozen spuiten op taart

Hallo,
Ik had een vraagje;

Ik wil graag zo'n mooie rozen taart maken (zie link), wie heeft hier ervaring mee en wat hebben jullie gebruikt voor het maken van de rozen, bijvoorbeeld slagroom of botercreme?

Alvast bedankt,
Emma

2

Re: Rozen spuiten op taart

welke link?

Volgens mij worden rozen van botercreme gespoten, dit blijft veel steviger en beter in model dan slagroom. Maar zeker weten doe ik het niet, heb het zelf nooit geprobeerd O-)

taartenvanirma.simpsite.nl
Alles kan, behalve omhoog vallen, dat is onmogelijk...

3

Re: Rozen spuiten op taart

Ik gebruik altijd botercreme, die is steviger en blijft heel lang goed.

4

Re: Rozen spuiten op taart

Ik doe dat ook met botercreme.
De eerste keer heb ik eerst een paar keer geoefend op het spuiten van de rozen. Als je dit op een schoon oppervlak doet, bijvoorbeeld een bord, kun je de creme daarna weer terug in de spuitzak doen en dan de rozen op de taart 'voor het echie' spuiten ;)
Eerst eventjes oefenen is wel aan te raden als je dit niet eerder gedaan hebt.

Make cake, not war :)

5

Re: Rozen spuiten op taart

Ik heb nog geen link kunnen vinden, dus weet even niet welke rozen je bedoeld.

Je kunt rozen opspuiten van Botercreme, Buttercream (toch anders!) Royal Icing, of ready to use Decorator icing

Slagroom gaat niet lukken, dat is niet stevig genoeg.. voor rozen heb je een hele stevige consistentie nodig, dit redt je niet met slagroom

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

6

Re: Rozen spuiten op taart

Het spijt me, link vergeten :

http://weheartit.com/entry/51335578/via/soii_romii

Hebben jullie dan een recept van de botercreme die jullie gebruiken?

Re: Rozen spuiten op taart

Misschien heb je iets aan deze link? http://www.youtube.com/watch?v=W6_0ZkJ19_k Persoonlijk zou ik hier een medium dikke icing voor gebruiken, maar dat is natuurlijk afhankelijk van je smaak.

Life is short, eat dessert first!
https://www.facebook.com/tantetaart.nl

8

Re: Rozen spuiten op taart

Recepten voor botercreme, buttercream en royal icing vind je hiernaast, bij de knop recepten en daarna ga je naar vullen. Het voordeel van royal icing is dat de je rozen van te voren kunt spuiten, opdrogen en bewaren. Het wordt alleen een heel grote klomp suiker die je meestal niet opeet. Rozen van buttercream kun je enkele dagen in de koelkast bewaren, die worden enkel aan de buitenkant wat harder en blijven eetbaar.

Maar lastig is het wel. Ik heb de wilton-cursus gevolgd, maar rozen spuiten nooit onder de knie gekregen. Los daarvan vind ik het een te grote hap suiker, ook van buttercream.

Tieneke