Onderwerp: geel wel maar paars niet???
Waarom waarom? Dat blijf ik mezelf afvragen. Heb me net weer eens gewaagd aan cakepops. Woezel en Pip cakepops naar het leuke voorbeeld van Suuske. Hartstikke leuk de pipjes. Candy melts deden precies wat ze moesten doen en was mooi dun om mee te werken.Droogden keurig op. Tevreden.
Toen kwam Woezel. De vorm boetseren was goed gelukt. Maar.... wat ik ook probeerde de coating werd niet mooi. Het leek wel alsof het scheurde. Volgens mijn boek zouden de cakeballetjes dan te koud zijn. Maar deze waren net zo verwerkt als bij de Pipjes. En ook volgens alle welbekende regels. (even in de vriezer daarna koelkast en net voor het verkwerken eruit halen). Toen de candy melts gesmolten waren was de coating dus dik. Ik een klein beetje crisco bij gedaan (net als bij de Pipjes) maar het beelf dus dik en ging scheuren. Het leek wel alsof de paarse candy melts anders van structuur waren dan de witte.
Wat doe ik fout?
Heb er geen water in gemorst, is niet te warm geworden (mijn inziens)
Wie o wie helpt mij dit probleem op te lossen?
Werken jullie overigens liever met candy melts of gewoon met choco?
Wat is het verschil met callebauts?
Ik hoop heeeeeeeeeeeeel erg op jullie antwoorden!?
Bedankt!