1

Onderwerp: mijn biscuit zakt in tijdens afkoelen

hoi hoi
ik heb even een vraagje..

bijna al mijn biscuit zakken in tijdens afkoelen
ze zijn echt zo mooi als ze uit de oven komen maar afgekoeld zijn ze stukje lager.

heeft iemand tips voor me ?

bedankt alvast

groetjes

2

Re: mijn biscuit zakt in tijdens afkoelen

Ik lees even mee, ik had dit de laatste twee keer ook, scheelt wel bijna twee centimeter....

Ontzettend bedankt voor alle inspiratie!

3

Re: mijn biscuit zakt in tijdens afkoelen

ja idd 2 cm ongeveer..:(

4

Re: mijn biscuit zakt in tijdens afkoelen

Als je biscuit/cake inzakt na het bakken dan is hij nog niet helemaal gaar. Zelfs als een satéprikker er droog iuit komt. probeer hem volgende keer eens een paar minuutjes langer te laten staan in de oven

5

Re: mijn biscuit zakt in tijdens afkoelen

Is dan idd nog niet gaar. Ik haal hem er pas uit als hij los begint te komen van de zijwanden, dan weet je zeker dat ie gaar is!

6

Re: mijn biscuit zakt in tijdens afkoelen

ze komen altijd los van de bakvorm maar dan toch nog inzakken.

laten ze jullie in het bakvorm afkoelen of juist eruit halen?

PS: bedankt voor jullie reacties

7

Re: mijn biscuit zakt in tijdens afkoelen

Klopt inderdaad wat djehr zegt. Ookal komt je sateprikker er schoon uit, toch is het biscuit dan nog niet helemaal gaar. Gewoon volgende keer iets langer in de oven laten staan zodat je zeker weet dat je biscuit gaar is. Dan omkiepen, hij zal iets of wat inzakken maar zeker geen 2 cm meer!!
Succes.  :thumb:

8

Re: mijn biscuit zakt in tijdens afkoelen

oke bedankt voor jullie reacties !

ik ga het proberen , iets langer in de oven laten.
:thumb:  :thumb:

9

Re: mijn biscuit zakt in tijdens afkoelen

Even voelen ipv prikken. Als het biscuit niet meer indeukt, maar juist wat mee veert is het goed.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties