1 Laatst bewerkt door denise1968 (28-01-2013 20:21)

Onderwerp: Bakblik lek

Beste taartenbakkers,

Probeer mijn bakblik van 24cm te vullen met water om te kijken hoeveel liter erin gaat. Maar het stroomt er aan de onderkant weer uit. Van de week dit blik gekocht en toen vond ik het al een ei i.p.v. rond. Maakt dit uit dat er lucht aan de onderkant bij kan komen? Mijn biscuitbodem was rond de 5 cm hoog de laatste keer. Zou deze wel iets hoger willen hebben.

Hieronder mijn biscuitbodem van vorige week.

Dank
Denise

http://www.freebits.nl/images/340biscuitbodem.jpg

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

2

Re: Bakblik lek

is het een springvorm? dan kan het dat er water uitloopt dit is niet zo stevig als biscuit/cakemix.

Als het een vorm is uit 1 geheel dan zou ik terug gaan naar de winkel met de vorm want dan lijkt het mij niet normaal dat er water uit stroomt?

snap niet wat je bedoeld met lucht erbij komen.

je biscuit ziet er wel goed uit. als je m hoger wil meer mix en een rand bakpapier om de vorm te verhogen gebruiken. succes

3

Re: Bakblik lek

Thanks @nara bedoel omdat het een ei is i.p.v. rond er aan de onderkant lucht bij kan komen en daardoor niet hoger wordt?. Het is een springvorm. Zal je advies opvolgen en een rand bakpapier eromheen maken.

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

4

Re: Bakblik lek

ik denk dat je nu de vorm in heb gevet en zo het beslag erin heb gedaan?

in een springvorm span ik altijd een stuk bakpapier over de bodem dan is dat altijd strak. dus bakpapier over bodem dan de rand erover zetten en vast klikken.

en dan heb je dus een lange strook nodig die je rechtop langs de rand zet om de rand te verhogen dan zou het goed moeten gaan

hoop dat ik een beetje duidelijk ben. altijd lastig uit te leggen als je het moet typen

5

Re: Bakblik lek

Heb de bodem bij deze biscuit wel bedekt met bakpapier en de randen ingevet. Kan wel een strook langs de rand plakken want door dit een beetje in te vetten blijft het wel zitten. Ben benieuwd.

Taart zonder naam is gevestigd in Amsterdam Noord. Facebook https://www.facebook.com/taartzondernaam

6

Re: Bakblik lek

succes :D

7

Re: Bakblik lek

en je moet er dan ook meer beslag in doen, anders wordt hij niet hoger

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

8

Re: Bakblik lek

En als je de inhoud van een springvorm wilt meten dmv water, kun je er een pedaalemmerzak indoen en die vullen met water. Dan blijft het water wel binnen je vorm.

9

Re: Bakblik lek

Nara schreef:

ik denk dat je nu de vorm in heb gevet en zo het beslag erin heb gedaan?

in een springvorm span ik altijd een stuk bakpapier over de bodem dan is dat altijd strak. dus bakpapier over bodem dan de rand erover zetten en vast klikken.

en dan heb je dus een lange strook nodig die je rechtop langs de rand zet om de rand te verhogen dan zou het goed moeten gaan

hoop dat ik een beetje duidelijk ben. altijd lastig uit te leggen als je het moet typen

ik klem nooit papier tussen mijn springvorm omdat ie daar lui van wordt en eentje dan zelfs niet meer dicht wil.

10

Re: Bakblik lek

mamski schreef:

en je moet er dan ook meer beslag in doen, anders wordt hij niet hoger

dat had ik in mijn eerste bericht al gezegd meer mix en een rand bakpapier..

etmc schreef:

ik klem nooit papier tussen mijn springvorm omdat ie daar lui van wordt en eentje dan zelfs niet meer dicht wil.

ik bakte eerst altijd in de oude springvormen van mijn moeder die heeft ze echt al jaren en er gaat altijd bakpapier tussen omdat we daar meestal kwarktaart in maakte en die gaan nog steeds perfect dicht. dus dat probleem ken ik niet.