1

Onderwerp: Macarons bakken.....Grrrrrrrrr, geen voetjes en gebarsten.SOS!!!!

Gisteren voor het eerst macarons gebakken, die waren nog best aardig geworden. Vandaag wilde ik wat dingetjes verbeteren maar het werd alleen maar slechter helaas.
Chocolademacarons was het plan, maar nu zit ik met platte, gebarsten rondjes die ook nog eens hol zijn aan de onderkant.
Wie weet raad?????
Heb het recept van Meentje gevolgd en alle stappen volgens mij goed uitgevoerd.

Wie helpt?? Thanks.

Gr. Dolfijn

Neem eens een kijkje op: www.stapeloptaart.nl. Ook voor eetbare prints op ouwel, frosty of icing.

2

Re: Macarons bakken.....Grrrrrrrrr, geen voetjes en gebarsten.SOS!!!!

wat heb je precies voor recept gebruikt want die van meentje zijn volgens mij alleen naturel en geen chocolade.....

3

Re: Macarons bakken.....Grrrrrrrrr, geen voetjes en gebarsten.SOS!!!!

wat heb je precies voor recept gebruikt want die van meentje zijn volgens mij alleen naturel en geen chocolade.....

4 Laatst bewerkt door Dolfijn (29-12-2012 17:03)

Re: Macarons bakken.....Grrrrrrrrr, geen voetjes en gebarsten.SOS!!!!

100 gram suikersbakkerspoeder
55 gram amandelmeel
30 gram fijne kristalsuiker
55 gram eiwit (eiwit van 2 M eieren)
mespuntje cream of tartar (stabilisator)
15 gram cacao poeder

Kom en garde vetvrij gemaakt mbv citroensap. Eiwit kloppen tot het schuimig wordt. Voorzichtig in kleine beetjes de 30 gram suiker toevoegen + het mespuntje cream of tartar.
Als de piek aan de klopper stijf blijft staan is het mengsel goed.

Amandelmeel, suikerbakkerspoeder fijn zeven en samenvoegen. Cacao poeder toevoegen en goed mengen.
Al zevend dit mengsel toevoegen aan het eiwitmengsel. Dan voorzichtig vouwen tot een homogeen mengsel. Mengsel moet langzaam van de lepel/spatel lopen. Dan een spuitzak vullen en rondjes (afgetekend op 4cm) op het bakpapier spuiten. Ca. 5 kwartier laten drogen en dan in een op 150 graden voorverwarmde oven af bakken. Temperatuur terug gezet naar 130 graden. Heb boven-en onderwarmte gebruikt omdat ik verschillende verhalen had gelezen dat de macarons juist bij hete lucht eerder barsten.
Gebakken in ca. 22 min.

Het resultaat; gebarsten, dunne, rondje zonder voetjes, en de binnenkant is hol.
Hoort de binnenkant een beetje smeuig te zijn of is dit dus niet gaar?

Dit is wat ik heb gedaan. Kun je me helpen? Wil het graag vanavond nog eens proberen. Misschien dan maar geen choco?

Gr. Dolfijn

Neem eens een kijkje op: www.stapeloptaart.nl. Ook voor eetbare prints op ouwel, frosty of icing.

5

Re: Macarons bakken.....Grrrrrrrrr, geen voetjes en gebarsten.SOS!!!!

Hee Dolfijntje, chocolade macarons zijn inderdaad het moeilijkst, de binnenkant moet smeuig zijn, maar beter iets te lang gebakken dan te kort  :)

Probeer het eens met dit recept:

65 gr amandelmeel
110 gr poedersuiker
2 el cacao
2 grote eiwitten (wel laten verouderen)
50 gr fijne suiker

Succes!!