100 gram suikersbakkerspoeder
55 gram amandelmeel
30 gram fijne kristalsuiker
55 gram eiwit (eiwit van 2 M eieren)
mespuntje cream of tartar (stabilisator)
15 gram cacao poeder
Kom en garde vetvrij gemaakt mbv citroensap. Eiwit kloppen tot het schuimig wordt. Voorzichtig in kleine beetjes de 30 gram suiker toevoegen + het mespuntje cream of tartar.
Als de piek aan de klopper stijf blijft staan is het mengsel goed.
Amandelmeel, suikerbakkerspoeder fijn zeven en samenvoegen. Cacao poeder toevoegen en goed mengen.
Al zevend dit mengsel toevoegen aan het eiwitmengsel. Dan voorzichtig vouwen tot een homogeen mengsel. Mengsel moet langzaam van de lepel/spatel lopen. Dan een spuitzak vullen en rondjes (afgetekend op 4cm) op het bakpapier spuiten. Ca. 5 kwartier laten drogen en dan in een op 150 graden voorverwarmde oven af bakken. Temperatuur terug gezet naar 130 graden. Heb boven-en onderwarmte gebruikt omdat ik verschillende verhalen had gelezen dat de macarons juist bij hete lucht eerder barsten.
Gebakken in ca. 22 min.
Het resultaat; gebarsten, dunne, rondje zonder voetjes, en de binnenkant is hol.
Hoort de binnenkant een beetje smeuig te zijn of is dit dus niet gaar?
Dit is wat ik heb gedaan. Kun je me helpen? Wil het graag vanavond nog eens proberen. Misschien dan maar geen choco?
Gr. Dolfijn
Neem eens een kijkje op:
www.stapeloptaart.nl. Ook voor eetbare prints op ouwel, frosty of icing.