1

Onderwerp: Fondant met putjes

Als ik een grote lap fondant uitrol krijg ik er vaak putjes in. Iemand een idee hoe dit komt en hoe ik het kan voorkomen? Ik heb the mat en een wilton rolstok. Gebruik Satin Ice.

Eerst beklede ik mijn taarten alleen met marsepein, ik had er dan nooit last van.

Hier een foto van wat ik bedoel;
http://farm9.staticflickr.com/8218/8318145313_a4bce0dd1f.jpg
Fondant met putjes by Annemarie29578, on Flickr

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

2

Re: Fondant met putjes

Is de fondant goed doorgekneed? Lijken wel harde stukjes.

3

Re: Fondant met putjes

Biggeltaart schreef:

Is de fondant goed doorgekneed? Lijken wel harde stukjes.

Het zijn geen harde stukjes, eerder soort luchtbellen.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

Re: Fondant met putjes

Ikzelf gebruik ook Satin Ice, de rolstok en The Mat. Ik kneed de fondant alleen niet al te lang (trek er ook niet aan!!) en draag handschoenen wanneer ik het doe. Misschien heb je daar iets aan?

5

Re: Fondant met putjes

Dan kan het aan je manier van kneden liggen, dat je er steeds lucht doorheen kneed.

6

Re: Fondant met putjes

Biggeltaart schreef:

Dan kan het aan je manier van kneden liggen, dat je er steeds lucht doorheen kneed.


Maar hoe moet je dan kneden?

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

Re: Fondant met putjes

Vooral niet aan je fondant trekken zoals de meeste zeggen; trekken en wachten tot het ploft!

Dat moet je dus niet doen... Een paar keer om en om vouwen en verder niet (ik werk met satin ice en dit is niet zo stug, hoe het met andere fondant is weet ik niet).

8

Re: Fondant met putjes

wat is satin ice ?

9

Re: Fondant met putjes

vanderkamp schreef:

wat is satin ice ?

Een merk fondant, even via Google zoeken/kijken als je meer weten wil.  ;)

10

Re: Fondant met putjes

annick67 schreef:
vanderkamp schreef:

wat is satin ice ?

Een merk fondant, even via Google zoeken/kijken als je meer weten wil.  ;)

Hier vragen is toch ook prima  ;) .

Ik wil heel graag Satin Ice blijven gebruiken omdat het zo lekker is, maar wil ook mooie strakke taarten. Hoop dat iemand me nog verder kan helpen.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

11

Re: Fondant met putjes

Annemarie29 schreef:
annick67 schreef:
vanderkamp schreef:

wat is satin ice ?

Een merk fondant, even via Google zoeken/kijken als je meer weten wil.  ;)

Hier vragen is toch ook prima  ;) .

Ik wil heel graag Satin Ice blijven gebruiken omdat het zo lekker is, maar wil ook mooie strakke taarten. Hoop dat iemand me nog verder kan helpen.

Natuurlijk is dat prima, ik lees niet in mijn bericht dat het niet mag? Voor meer info verwijs ik juist door naar Google.

12

Re: Fondant met putjes

annick67 schreef:
Annemarie29 schreef:
annick67 schreef:

Een merk fondant, even via Google zoeken/kijken als je meer weten wil.  ;)

Hier vragen is toch ook prima  ;) .

Ik wil heel graag Satin Ice blijven gebruiken omdat het zo lekker is, maar wil ook mooie strakke taarten. Hoop dat iemand me nog verder kan helpen.

Natuurlijk is dat prima, ik lees niet in mijn bericht dat het niet mag? Voor meer info verwijs ik juist door naar Google.

Het is inderdaad wel een goede tip, love google.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

13

Re: Fondant met putjes

Kan dit ook te maken hebben met het fewit dat de fondant misschien juist te droog is (vooral in deze tijd van het jaar, met al dat stoken in huis.) Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit ook wel eens heb, maar dat dat erg wisselt merk en soms ook per kleur (door hoeveelheid kleurstof????)

14

Re: Fondant met putjes

Dit was gewoon wit, net vers uit de doos, absoluut niet droog.  Had juist het idee dat het droger moest zijn.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

15

Re: Fondant met putjes

misschien druk je bij het uitrollen dan krijg je luchtbellen enz in je fondant

16

Re: Fondant met putjes

Ligt echt aan de satin ice.
Gebruik het zelf ook nml en had het ook steeds.
Tot ik het eigenlijk bijna niet meer kneedde.
Slechts even een gladde homp van maken als je het uit de emmer hebt gehaald en meer niet.
Werkt veel beter.
Zodra je satin ice echt gaat kneden, zoals bv funcakes oid, dan kneed je er echt lucht in.
Ik haal het uit de verpakking, kneed het met mn vingers een beetje glad en leg het op/onder de mat.
Probeer het maar eens, werkt veel beter.
Voordeel van satin ice dat het zo zacht is, maar dus een nadeel als je het gaat te veel gaat kneden.

Succes

I may not be perfect, but i'm always me

Re: Fondant met putjes

Hoi Annemarie,

Hier hetzelfde probleem. Ik was de enige tijdens de PME lessen die er last van leek te hebben. En toen werkte ik met Bakels. Heb zelf ook veel liever Satin Ice als ik geen marsepein gebruik. Weet dat het al een maand geleden is dat dit geschreven is, maar misschien heb je er nog iets aan. Want ik denk zelf namelijk dat het komt door het uitrollen. Ik duwde eerst altijd meer uit (gaat sneller naar mijn idee). Maar volgens mij trek je dan de structuur kapot of zoiets. Nu ben ik meer aan het rollen en lijk er minder last van te hebben. Al gebruik ik nog steeds veel liever marsepein. Om precies te zijn, ik rol nu meer met lichte druk van bovenaf in plaats van naar voren te duwen...