1 Laatst bewerkt door miekebakker (20-01-2013 11:32)

Onderwerp: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

cc's voor schoonzus en zwager. Hij is vrijwilliger bij een kinderboerderij, en Zij is heel muzikaal........dusssss.........

http://www.mijnalbum.nl/Foto-EHSRQLIH.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-8ZAMHGFK.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-SLMHHNOT.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-8U6TPMJE.jpg

Wish it...... Dream it..... Do it.......

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

Hartstikke leuk gedaan!

groetjes, Karin

3

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

Wat een werk zeg. Maar echt leuk geworden. Vooral je schaapjes, heel cute

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

ze zijn errug leuk.

5

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

Leuk................. :)

6

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

wat grappig, superleuk  :thumb:

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

7

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

Wat een moppies zeg, heel leuk gedaan  :Y

8

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

Ahhhh die schaapjes zijn mooi en schattig zeg!

9

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

Hartstikke leuk!

Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

Leuk gedaan, maar ze waren ook erg lekker Mieke!
Ik ben vandaag ook met cc's aan de slag gegaan, toch maar ff oefenen voor m'n vriendin!
Welke botercrème had je gebruikt?

11

Re: schaapje, schaapje, heb je witte wol...............

Thanks Paulette,

Hier het recept:
Deze botercreme of creme au beurre bereiding neemt iets meer tijd in beslag maar is het ook helemaal waard.

250 g eiwitten
500 g fijne suiker
750 g roomboter, in kleine blokjes gesneden.
snufje zout

1. De eiwitten, het zout en de suiker samen in een rvs kom doen en los kloppen met een hand klopper. Deze kom in (au bain marie) een bubbelend water zetten.

2.Terwijl de kom zo op het vuur staat goed blijven doorkloppen tot de suiker door de verhitting helemaal opgelost is.

3.Giet dit mengsel in de kom van de staande mixer (type kenwood of kitchenaid) . Klop dan met de garde op medium snelheid tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt aan de buitenkant.

4.Gebruik dan de platte klopper en gooi er de stukje boter één voor één bij. De meringue moet koud genoeg zijn zodat de boter niet gaat smelten.

5.Goed door blijven kloppen tot de boter volledig opgenomen is. Het kan er eventjes vreemd uit zien, waterig, karnemelk achtig maar gewoon doorkloppen en het komt helemaal goed.

6.De snelheid opdrijven en doorkloppen tot het een glad geheel vormt.

7. En nu kan je smaakjes (vanille, framboos,nutella,citroen,chocolade ...bijvoegen naar smaak) en eventueel een kleurtje.

Bewaart een week in de koelkast en 6 maanden in de diepvries. Het is wel nodig om voor gebruik eventjes terug op te kloppen en op kamertemperatuur laten komen.
Succes ;)

Wish it...... Dream it..... Do it.......