Onderwerp: Ik ben benieuwd of iemand uit de omgeving van Dordrecht deze herkent.
Na de bokkenpoten van vorige week, heb ik met hetzelfde recept, maar dan met grof gehakte hazelnoten, deze gebakjes gemaakt.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Ik ben benieuwd of iemand uit de omgeving van Dordrecht deze herkent.
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Na de bokkenpoten van vorige week, heb ik met hetzelfde recept, maar dan met grof gehakte hazelnoten, deze gebakjes gemaakt.
Ze zien er nog lekkerder uit dan die van de bekende bakker in dordrecht
Mag ik het recept?
Namens mijn vriend die ontzettend houdt van het gebak van deze "bekende bakker" wil ik je ook vragen of je het recept zou willen delen, please!!!
Haha, dan kan ik eindelijk eens iets bakken wat hij ook lekker vind, hij is nml niet zo'n zoetekauw maar dit vind hij ontzettend lekker.
Heb nml al een keer gezocht naar een soortgelijk recept maar niet kunnen vinden.
Ze lijken erg op bekende gebakjes uit Den Haag.... zit er ook schuim in???
Maison Kelder taartjes!?
Ja hoor! Ik herken ze . Zou ook best het recept willen. Dat zijn toch wel erg lekkere gebakjes. Hazelnoot slagroom van Brokking,
Ohhhhh die zijn lekker!!! Het recept zou ik wel graag willen!
Oh bah! Bij ons in de familie zijn ze er helemaal gek op. Het was dé traktatie op verjaardagen. Eerst vond ik ze lekker maar langzaam aan steeds iets minder, vind het veel te veel slagroom. Overigens lijken ze er precies op.
Ze zien er super uit
Ik krijg er honger van
Wat is de doorsnede van deze taartjes, en welk spuitmondje heb je voor de bovenkant gebruikt?
Ik ga gauw het boek bestellen!
hier in woerden zit ook een Brokking...ziet er precies hetzelfde uit...maar helaas niet de bekende taartjes.
ze zien er heerlijk uit!
Dit is zeker herkenbaar en ze zien er prima uit
Als er iemand bij ons thuis geslaagd was moest er eer
hazelnootschuimtaart gehaald worden van deze bekende bakker.
Is hier een recept van?
En of dat ik ze herken!!!! Wonen ondertussen 21 jaar in Deventer maar nog steeds vragen de kinderen als we richting Dordt gaan of we ze mee kunnen brengen. Mooi gemaakt!!!
Jummieeee brokking hihi lijken sprekend......wil ook graag het
recept
wat lekker zien ze er uit!! lees ook mee voor een recept (please?)
wat lekker zien ze er uit!! lees ook mee voor een recept (please?)
wat lekker zien ze er uit!! lees ook mee voor een recept (please?)
Jaaaaaaaaaaaa zeg die zien er lekker uit
Het recept heeel graag
Wat een reacties! En leuk dat jullie ze herkennen!
Gisteravond zijn ze opgegeten en ze waren lekker en kwamen dicht in de buurt van Brokking.
Volgende keer wel wat korter van te voren maken, waardoor zo nog iets knapperiger zijn. Ik had ze nu begin van de middag gemaakt. Maar dat is bij de echte Brokking ook wel zo, hoe verser hoe lekkerder.
Het recept heb ik zo'n beetje zelf samengesteld en ik heb ze gisteren voor het eerst gemaakt.
Dus mocht iemand verbeteringen aan dit recept zien, waardoor het 100% Brokking is, hoor ik het graag
Hier dan het recept:
3 eiwitten
60 gr. Fijne kristalsuiker
95 gr. Hazelnoten zonder velletje (bakje van AH of Jumbo, bij de bakspullen)
100 gr. Kristalsuiker
20 gr. Patentbloem gezeefd
Slagroom, 500 ml (hou je nog iets van over)
Poedersuiker
Klop-fix
- klop de eiwitten stijf, met 60 gr. fijne kristalsuiker.
- rooster de hazelnoten even in een pannetje, zo krijgen ze meer smaak.
- bewaar 4 hele hazelnoten voor de decoratie
- maal in een keukenmachine de hazelnoten grof, samen met 100 gr. kristalsuiker en de patentbloem.
- spatel het gemalen hazelnootmengsel kort en voorzichtig door het stijfgeklopte eiwit.
- doe alles in een spuitzak met rond spuitmondje, ik heb maat 11 gebruikt en spuit 8 cirkeltjes (formaat gebakje) op een bakplaat met bakpapier.
- je hebt nu nog over, dit spuit je verder op de bakplaat, als een plak.
- bak dit nu ca een half uur op 150 graden (hetelucht). Tot het wat bruin gebakken is en knapperig is.
- het ruikt nu al heel erg naar Brokking
- doe de plak in stukjes in de keuken machine en vermaal dit fijn.
- klop de slagroom met 2 el. poedersuiker (of meer naar smaak) en een zakje klop-fix
- spuit op 4 rondjes hazelnootschuim de slagroom
- leg de andere 4 rondjes hier bovenop
- smeer de zijkanten af met slagroom en rol dit door het gemalen hazelnootschuim
- spuit zigzaggend slagroom bovenop de gebakjes, ik heb spuitmondje nr. 15 gebruikt.
- leg een hazelnootje in het midden van elk gebakje
- en klaar zijn de gebakjes!
Hartstikke bedankt voor dit lekker recept Marielle.
Ga zevolgende week maken mmmmmmmmmmmmm
Oohhhhhh die ga ik maken! Bedankt voor het recept!
Na de bokkenpoten van vorige week, heb ik met hetzelfde recept, maar dan met grof gehakte hazelnoten, deze gebakjes gemaakt.
Brokking gebak hihihih ik woon ook in Dordrecht
Gr daisy
Hahah mijn man zat vanmiddag op mijn account hier te kijken en zag het ook meteen, ik kom uit Dordt en heb ooit een Brokking gebakje voor hem meegenomen.. Sindsdien: verslaafd haha! Dus ik ga deze ook zeker eens proberen te maken
ziet er goed/lekker uit.
bedankt voor het delen van de recept.
Heel erg bedankt voor de recept.
Gaan we as weekend maar even uitproberen, als we zolang kunnen wachten
super..ga proberen of ze bij mij ook willen lukken - als ik mijn streefgewicht ooit behaald heb -
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Ik ben benieuwd of iemand uit de omgeving van Dordrecht deze herkent.
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.