1

Onderwerp: biscuit zakt in

hallo

ik ben bezig met de taarten te bakken voor de verjaardag van mijn dochtertje
alleen zakt elke de biscuit in als deze uit de oven komt. :(
ik snap er helemaal niks van :s
ideeen en tips heel erg welkom
alvast bedankt!!

2

Re: biscuit zakt in

Is hij wel zeker weten gaar?
Anders stort hij sowiso in als een plumpudding.
Controleer ook of de verhouding beslag en eieren wel klopt. Weeg eventueel je eieren ipv tellen en probeer het dan nog eens

3 Laatst bewerkt door Boska (17-01-2013 22:37)

Re: biscuit zakt in

Waarschijnlijk is je biscuit niet gaar.
Aan het einde van de baktijd even voelen aan de bovenkant. Als je biscuit niet meer indeukt, maar een beetje terugveert is hij gaar. Je ziet dan ook dat de zijkanten beginnen los te laten. Zo niet, dan nog even 1 of 2 min. langer bakken en weer controleren. Net zo lang tot het goed.

Mocht het niet goed lukken controleer dan je oven temperatuur eens met een losse oventhermometer.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

4

Re: biscuit zakt in

dank jullie wel voor jullie tips.
ik ga er zeker iets mee doen

5

Re: biscuit zakt in

Misschien te veel water..?
Ik heb de eerste keer ook gehad. Alles leek eerst helemaal goed te gaan, beslag zag er goed uit (dacht ik), biscuit kwam in de oven mooi omhoog. Maar zodra ik m uit de oven haalde stortte hij helemaal in...  :s
Toen ging ik m opnieuw maken en keek ik nog eens op de verpakking.. Bleek dat ik veeeeeeeel te veel water toegevoegd had, moest maar 22 ml zijn, had ik 22 cl   :lol: OEPS!

Make cake, not war :)